#234

Aleks Marić novo pojačanje Lokomotiva

Australski reprezentativac Aleks Marić nakon dvije sezone u grčkom Panathinaikosu postao je novi član ruskog Lokomotiva iz Kubana.

Marić je u Grčkoj proveo dvije godine uglavnom kao zamjena glavnim centrima ekipe koju je vodio trener Željko Obradović. S obzirom na manju minutažu koju je imao prošle sezone Marić je pružao dosta dobre predstave nastupajući za grčku ekipu. U Euroligi prošle sezone Marić je bilježio 3,8 poena i 2,6 skokova po utakmici dok je u grčkom prvenstvu imao nešto bolju statistiku s prosjekom od 6,4 poena i 4 skoka.

Prije Lokomotiva i Panathinaikosa Marić je još nastupao na sveučilištu Nebraska te u Europi u Partizanu i Granadi. Najveći trag ostavio je igrajući za Partizan kada je u sezoni 2009./10. osvojio naslov prvaka Srbije, regionalnu ABA ligu i izborio završnicu Eurolige.

Lokomotiv Kuban je osim Marića ovo ljeto uspio osigurati i usluge još jednog bivšeg igrača Panathinaikosa Nicka Calathesa. Uz njih dvojicu redove ruskog kluba pojačali su i Simas Jasaitis, Artem Zabelin i Yogev Ohayon.