Aleksandar Petrović novi je trener talijanskog prvoligaša Pesara

Aleksandar Petrović novi je trener Pesara, potvrdio je talijanski klub na svojim stranicama.

Petroviću ovo nije prvi boravak u Pesaru – u sezoni 1987/88 bio je dio momčadi koja je osvojila naslov prvaka Italije, prvi u klupskoj povijesti.

Pesaro je drugi i posljedni naslov prvaka osvojio u sezoni 1989/90, a u kolekciji imaju i dva naslova pobjednika talijanskog kupa (1985, 1992).

Aleksandar Petrović je na predstavljanju izjavio: “Oduvijek sam bio navijač Pesara, još od 1988. godine. Sretan sam i zahvljaljujem obitelji Beretta što su mi ovo omogućili. Smatram da mogu puno pružiti ovoj ekipi, cilj je igranje u Europi sljedeće sezone.

Meni je bitno da svi budemo kao jedna obitelj, nužno je da stvorimo dobru kemiju unutar kluba. Moj stručni stožer činiti će pomoćni treneri Bruno Savignani i Luca Pentucci i kondicijski trener Roberto Venerandi.

Želimo pobjeđivati, ali na način da publici pružimo odlične igre. Volio bi, kada pandemija završi, otvoriti vrata dvorane za javnost da prisustvuju treninzima. Za mene je ključna riječ ‘zabava’.”

Petrović je ovime postao treći hrvatski terener u povijesti Pesara – još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća na klupi talijanskog kluba dvije sezone proveo je legendarni Petar Skansi, a prošle sezone tu ulogu imao je Jasmin Repeša.

FOTO: victorialibertas.it

Related Articles