Ponedjeljak, 18 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Alkar je zaslužio Premijer ligu i sljedeće sezone

  Prije skoro mjesec dana sinjski Alkar odlučio se zahvaliti tadašnjem treneru Nevenu Plantaku, s obzirom da je u tom trenutku Alkar bio u nezavidnoj situaciji i ostanak u Premijer ligi bio je pod upitnikom. Nakon nekoliko imena koja su bila u igri, uprava kluba odlučila je priliku dati Srđanu Helbichu, koji je do tada radio kao trener na VERN-u i tamo bilježio vrlo dobre rezultate. Razgovarao sam sa Srđanom o njegovom prvom trenerskom iskustvu, o preuzimanju Alkara, atmosferi u kojoj igraju, utakmici protiv Cibone, Hermesa i o jučerašnjoj pobjedi protiv Šibenika, a i naravno što ih još očekuje do kraja prvenstva.

  - Advertisement -

  Srđane, nakon što je VERN prošlo ljeto odustao od natjecanja u Prvoj ligi, ostao si u klubu kao trener u mlađim kategorijama.

  Tako je. Seniorska ekipa se ugasila, no da bi mogli igrati studentsku ligu klub je morao imat omladinski pogon, tako da smo brojali sve ukupno oko 70-80 polaznika raznih uzrasta. Onda je došlo do spajanja našeg cijelog omladinskog pogona sa KK Boscom i nastavili daljnji rad, ja sam radio sa mlađim kadetima u Boscu.

  Kako je nako toga došlo do anganžmana u Sinju?

  Oni su bili u potrazi za novim trenerom i kontaktirali su mog menadžera Zvonimira Ridla, koji je u razgovoru sa mnom meni dao do znanja da oni žele upravo mene, jer su tražili nekog mladog trenera, a iza mene su bili dobri rezultati sa Vernom prošle godine i tako je došlo do suradnje.

  Alkar je poznat kao sredina gdje Maligane zanimaju samo pobjede, a isto tako došao si i u nezgodnom trenutku, s obzirom na položaj ekipe u tom trenutku i bilo je jasno da te čeka rudarski posao kako bi ih spasio od ispadanja.

  Bio sam svjesta situacije i u što se upuštam. Znao sam gotovo sve o ekipi i bio sam siguran da ti momci imaju sigurno više potencijala nego što su u tom trenutku pokazivali, vjerovao sam u sebe i u njih i da se može ostati u ligi i prihvatio sam se posla, jer to može biti samo dodatan iskorak u mojoj trenerskoj karijeri.

  Ekipa je u kratkom roku pokazala upravo to što si sada rekao, da nisu zaboravili igrati košarku i već u utakmici sa Cibonom pokazali zube, na kraju je sudačka odluka presudila pobjednika.

  Odigrali smo stvarno hrabro i na kraju je ta odluka promijenila pobjednika, jer bi tom pobjedom sad već i matematički osigurali pitanje ostanka. Iskreno, nitko sa klupe nije uspio vidjeti da li je bila trica ili dvica, počeli smo slaviti svi, no eto naknadnim pregledom snimke oni su odlučili da je ipak dvica. Nisam u niti jednom trenutku pomislio da je to bilo namjerno, greške se događaju.

  Svaka slijedeća utakmica nakon Cibone za vas predstavlja na neki način kvalifikacije. Uslijedio je Hermes u Zagrebu i ako je netko poznavao Hermes onda si to ti, a i igrao si protiv njih, a i bio si trener u Zagrebu pa si imao dosta informacija i znao si što vas čeka.

  Znao sam što nas čeka sigurno i tako smo se i pripremali za njih. Otišli smo sa ciljem da pobjedimo i nažalost po nas krenulo je loše, jer se Vuko ozlijedio u drugoj četvrtini, koji je do tada zabio 14 poena, s njim bi puno lakše došli do bodova, no eto na kraju smo iščupali pobjedu.

  Jučer vam je na megdan došla ekipa Šibenika i sve osim vaše pobjede za Alkar bi bilo pogubno, atmosfera se u dvorani naelektrizirala do maksimuma i bilo je jasno da goste čekao pakao. Na kraju ste uspjeli u napetoj završnici ipak slaviti, iako su neki sumnjali u pristup Šibenika, s obzirom da je njihov status manje više riješen.

  Najbolja atmosfera do sada, barem su mi tako rekli nakon utakmice domaći ljudi ovdje i stvarno je milina i gušt raditi u takvom okruženju i jučer su nam definitivno bili šesti igrač koji nas je vodio do vijedne pobjede. Moram samo naglasiti da je prije utakmice bilo svakakvih priča o puštanju i takvim stvarima i da mi je tu najviše žao mojih momaka koji svakodnevno krvavo rade i bore se za ovaj klub i nisu zaslužili ni najmanje da ih se tim putem omalovažava.

  Slijedi vam za vikend utakmica u Osijeku, koji se također „čupa“ kako bi osigurao to osmo mjesto i play off. Može li Alkar iznenaditi u Osijeku pa čak i prestići slavonce?

  Gledajte, mi prije svega želimo osigurati ostanak u ligi što je prije moguće i definitivno se ne zamaramo s time, da smo i matematički sigurni, no bude li prilike za nešto više vjerujte da ćemo ju iskoristiti. Osigurati ostanak prvi je cilj i početi se pripremati za slijedeću sezonu.

  Tvoj ostanak u Alkaru ne bi se trebao dovoditi u pitanje, imaš ugovor iza slijedeću sezonu?

  Tako je, imam ugovor za narenu sezonu i čim i matematički potvrdimo ostanak u ligi započet će naše pripreme za slijedeću sezonu, da se ekipa što prije složi i da Sinj slijedeće sezone ima puno mirniju sezonu od ove.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE