Alkarova borba za goli život

Array

Deseto mjesto s omjerom tri pobjede i sedam poraza stoji na kontu sinjskog kluba nakon deset odigranih utakmica. Sve tri pobjede ostvarene su na domaćem terenu, i to protiv izravnih konkurenata u borbi za opstanak u HT Premijer ligi. Daleko su Sinjani od 1984. i čuvenog finala Kupa odigranog u Metkoviću gdje su kao trećeligaš dogurali do okršaja s tada velikom Bosnom. Takvi rezultati će se teško ponoviti u doglednoj budućnosti.

Na upravi je da pronađe lijek za tešku financijsku situaciju. Početak sezone nije bio obećavajući. Dovedeni su zato “neki” Amerikanci od kojih se Dajuan Graf pokazao pravim pojačanjem te se prometnuo u najefikasnijeg igrača momčadi sa 17,7 poena i 5,0 skokova po utakmici. Tonko Vuko i Ivan Svalina zajedno s Grafom čine okosnice sinjske momčadi. Vuko je polusezonu završio na solidnih 13,6 poena i 7,1 skoka po utakmici, dok je Svalina najbolji asistent ekipe s 4,0 asistencija po utakmici, ali i 9,8 poena.

Također vrijedi istaknuti i Juru Brajkovića, novopridošlog igrača, koji je odigrao samo jednu utakmicu gdje je ubacio 17 poena te dao naznake da bi se na njega u drugom dijelu sezone moglo ozbiljno računati. Nedavno je otišao Kristijan Vučić, a došao je Filip Krajina koji bi trebao biti od velike pomoći na centarskim pozicijama.

Alkari su za sada bez pobjede na gostovanjima, ali svakako mogu žaliti za porazom kod Zagreba (81:75), a također su dobro namučili Šibenik u posljednjoj utakmici prije pauze. Na treneru preostaje da uklopi Krajinu i Brajkovića u momčad, iako je Brajković u klubu neko vrijeme, pa ako ispune očekivanja Alkar bi mogao spasiti svoj premijerligaški status.

Related Articles