Pred nama je još jedan zagrebački derbi

Array

Nakon poraza u Italiji Cedevita se okreće derbiju protiv Cibone. U sklopu 15. kola ABA lige aktualni prvaci Hrvatske gradske će rivale dočekati u Domu sportova u subotu u 17:00h. Momčad Jure Zdovca trenutno je u regionalnoj ligi na trećem mjestu s omjerom 11-3, dok je Cibona osma uz omjer 6-8.

Cedevita će igrati bez Ivana Ramljaka, a upitan je i Filip Krušlin, kojeg zateže list.

“Mi moramo dobiti tu utakmicu, tako da nema plana B. Neće biti lako. Cibona je u dobrom ritmu, odmorni su i igraju agresivno, što nama sigurno ne odgovara. Očekujem čvrstu utakmicu i na taj način je i naša priprema. Ja moram igrače pripremiti na to da će biti kao u zadnjoj utakmici u HT Premijer ligi kad smo protiv njih igrali kod kuće, da će oni biti agresivni i motivirani i, ako ne budemo pravi, možemo imati velike probleme”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

U kojem segmentu može biti prevaga na stranu Cedevite?

“Imamo više igrača i širi izbor. Imamo neke ozljede, koje su nas malo poremetile zbog toga što su na istoj poziciji s dva defanzivna specijalca. To nas je malo poremetilo, ali svejedno mi još uvijek imamo dosta igrača i kvaliteta je na našoj strani. Međutim, kvaliteta uvijek ne pobjeđuje i moramo to pokazati na terenu”, rekao je Zdovc.

Cedevita je ove sezone protiv Cibone igrala u dva navrata. U četvrtom kolu ABA lige (14.10.2017) Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović poražena 100:94, a u 10. kolu HT Premijer lige (15.12.2017.) u Domu sportova slavila je 84:81.

“Imali smo dva kiksa na početku sezone u ABA ligi, tako da si više ne smijemo dozvoliti kikseve. To je gradski derbi. Ove godine smo s njima igrali dvaput, jedna i druga utakmica su bile dosta tvrde i mislim da će tako biti i sutra. Moramo se što bolje pripremiti, uvidjeti njihove mane, odigrati što bolju utakmicu i nadam se pobjedi”, izjavio je krilni centar Cedevite Karlo Žganec.

Velikih tajni između Cibone i Cedevite nema.

“Apsolutno. Puno igrača je odavde igralo tamo i od njih u Cedeviti. Sigurno da tu nema nikakvog skrivanja pa ćemo vidjeti tko će biti s više sreće.”

Gradski derbi već tradicionalno privlači navijače u Zagrebu.

“Gradski derbi nosi svoju posebnu draž i nadam se da će doći što više ljudi”, rekao je na kraju Žganec.

Related Articles