All-Star: Onemogućili mu šutirati trice, a ušao je u finale

Array

Jučer se na hrvatskoj All-Star utakmici dogodio jedan sramotan postupak od strane organizatora. Onemogućeno je šutiranje trica u finalu zadarskom mladiću Toniju Jeričeviću koji je to zaslužio kroz kvalifikacije koje su održane ujutro.

Organizatori su, prema riječima Jeričevića, kao razlog naveli da Sport Klub televizija koja je prenosila spomenuti susret mora skratiti prijenos. Zabranom Jeričeviću prijenos je skraćen za cijelih 45 sekundi koliko jedan igrač ima vremena za šutiranje. Primjerice, na samoj utakmici je mogla biti pozvana minuta odmora manje pa bi čovjek koji je stekao pravo natjecati se mogao nastupiti u finalu. Kontaktirali smo Tonija Jeričevića koji nam je rekao sljedeće:

Čestitam mladiću Toniju Nakiću na pobjedi, ali potpunu čast njegove pobjede zasjenila je skupina pojedinaca iz moćnog hrvatskog košarkaškog lobija koji mi nije dopustio da se natječem u skladu s medijskim najavama. Dvije osobe su se trebale natjecati u finalu temeljem kvalifikacijskog natjecanja u tricama tog dana.

Sve mi se čini da pod svaku cijenu nisu htjeli dopustiti da nagrada pred domaćom publikom slučajno ode u Zadar i zato mi je pravo natjecanja svjesno uskraćeno sljedećim objašnjenjima tik prije utakmice: “Prijenos utakmice mora biti skraćen pa se ti nećeš natjecati” i ” Neće portali meni govoriti što da radim. Ide jedan dalje i gotovo.” Mišljenja sam da bi se i Dražen Petrović kojemu je u čast odigrana ova utakmica u grobu okretao da je znao za ovakve postupke znajući da su se i u njegovoj karijeri događale nepravde ovakvog tipa.

Ima tu dobrih ljudi koji su mi izlazili u susret, ali na kraju su se ogradili svjesni da, nažalost, moraju djelovati u skladu s nalogom nadređenih. Njih poštujem jer mi je jasno u kakvoj su poziciji.

Toni je nastup u finalu šutiranja trica zaslužio u jutarnjim kvalifikacijama u kojima je najbolji bio njegov imenjak Nakić. Jeričević i još jedan Šibenčanin dijelili su drugo mjesto s istim brojem pogođenih trica i tako su išli u pripetavanje da se dobije još jedan finalista. Bolji je bio spomenuti Zadranin kojemu je večernji nastup uskraćen prije početka samog All Star susreta.

Toni, tko točno je odgovoran za ovaj sramotan potez?

U tom metežu teško je bilo pohvatati tko je odgovoran za koji dio, ali znam tko je imao posljednju riječ na to. Ne želim mu spomenuti ime, neka se sam prepozna. Uglavnom, odgovorna osoba iz HKS-a.

Poslali smo upit i na drugu adresu, točnije GKK Šibeniku. Zanimljivo, dobili smo potpuno drugačiji odgovor. Na pitanje zašto Toniju nije omogućeno šutiranje trica rekli su sljedeće:

Došlo je do nesporazuma od strane organizacijskog tima kvalifikacija. Naime, prema pravilima, samo pobjednik kvalifikacija može nastupiti na All-Staru. Čim se uvidjela pogreška, odmah je kontaktiran Toni te su mu uputili ispriku, što je on i prihvatio. Obećan mu je i prigodni poklon.

Tako su Zadrani ostali zakinuti za svog predstavnika u šutiranju trica na All-Star utakmici, a onima koji su pred TV ekranima očekivali Jeričevića nije bilo jasno zašto se nije pojavio. Nagrada je prema svemu sudeći morala ostati u Šibeniku jer se u samom finalu mladi Nakić natjecao protiv Domagoja Bašića, igrača GKK Šibenika i sudionika same utakmice.

Tko ovdje govori istinu procijenite sami.

Related Articles