Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dario Šarić proglašen najboljim mladim igračem Europe

  Dario Šarić proglašen je za najboljeg mladog igrače Europe prema izboru FIBA-e. Nagradu je osvojio ispred Turčina Kenana Sipahija i Grka Giannisa Antetokounmpoa.

  - Advertisement -

  Na temelju akomuliranih glasova navijača i stručnjaka, Šarić je uvjerljivo bio najbolji. Sipahi je imao uvjerljivo najviše glasova navijača, čak 25233, za razliku od našeg reprezentativca koji je dobio 8644. Ključnu su riječ dali stručnjaci gdje je Šibenčanin osvojio 503 glasa, više nego trostruko od bilo kojeg pratitelja. Četvrto mjesto je pripalo Alexu Abrinesu, suigraču Marija Hezonje i Ante Tomića u Barceloni, a razigravač Mega Vizure, Vasilije Micić, bio je peti.

  Šariću je ovo četvrta uzastopna godina da se nalazi na listi nominiranih. 2010. godine je završio na šestom mjestu, 2011. na četvrtom, 2012. kao drugi da bi za 2013. konačno osvojio nagradu. Od uspjeha mu navode nastup za hrvatsku reprezentaciju na Eurobasketu gdje je imao bitnu ulogu u osvajanju četvrtog mjesta, izbor u petorku Svjetskog U19 prvenstva, dupla kruna s Cibonom te odlični nastupi ove sezone u ABA ligi.

  Valja napomenuti kako će sutra biti poznat najbolji igrač Europe, a u konkurenciji je i naš Bojan Bogdanović.

  Poredak:
  1. DARIO ŠARIĆ
  2. Kenan Sipahi (Tur)
  3. Giannis Antetokounmpo (Grč)
  4. Alex Abrines (Špa)
  5. Vasilje Micić (Srb)
  6. Amedeo Della Valle (Ita)
  7. Devon Van Oostrum (VB)
  8. Domantas Sabonis (Lit)
  9. Ludvig Hakanson (Šve)
  10. Anzejs Pasecniks (Lat)
  11. Rasmus Larsen (Dan)

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE