Allen dvije sekunde prije kraja donio pobjedu Zadru

Array

Zadar i Cibona otvorili su dvoboje HT Premijer lige ovog tjedna okršajem na Višnjiku. Byron Allen prometnuo se u heroja Zadrana košem za pobjedu dvije sekunde prije kraja. Novom pobjedom Zadar je prestigao Cibonu na čelu prvenstvene ljestvice.

Bolje su otvorili domaći koji preko Allena i Fundića stječu prvih i osjetnijih plus šest – 10:4. Ostatak perioda bio je dosta neefikasan pa je semafor nakon prvih deset minuta pokazivao 15:14. Malo se u nastavku podigla efikasnost u napadačkom smislu. Cibosi su u dva navrata imali i do plus šest, ali Zadrani su u završnici poluvremena preokrenuli na 40:37 s 9:0 serijom u zadnjih 90 sekundi.

Imali su domaći plus sedam tijekom treće dionice, ali Zagrepčani se ponovno uspijevaju vratiti u utakmicu pa se u posljednjih deset minuta ulazi s minimalnom prednošću Zadrana. Uslijedila je napeta posljednja dionica gdje se niti jedna momčad nije uspjela značajnije rezultatski odvojiti. Dosta promašenih bacanja koštalo je Cibose, a u završnici se odlično snalaze domaći.

Byron Allen se prometnuo u heroja te je u egal završnici uzeo stvari u svoje ruke i skok šutom dvije sekunde prije kraja postavlja konačnih 79:77. Toni Katić promašio je šut za pobjedu nakon minute odmora pa je počelo slavlje na tribinama.

Gilbert je sa 16 poena bio najefikasniji na strani domaćih, a heroj Allen ubacio je 15 poena. Cibose je predvodio Toni Katić sa 17 poena.

Zadar – Cibona 79;77

Related Articles