Amerikanci spremaju jaku momčad za Olimpijadu

Array

Veliki neuspjeh ostvarila je momčad SAD-a na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u košarci. Izbornik Gregg Popovich bio je suočen s više od 30 otkaza najvećih zvijezda NBA lige, tako da 7. mjesto i ne treba previše čuditi.

Američki igrači i javnost ionako nemaju visoko mišljenje o Mundobasketu, no Olimpijske igre su druga kategorija. Medalja na OI ima posebnu težinu u sportskom svijetu, a takav je slučaj i u SAD-u. Stoga su brojne zvijezde već najavile da će sljedeće ljeto sigurno biti na raspolaganju Popovichu, a strateg San Antonija imat će prave slatke brige da odabere samo 12 igrača koji će imati priliku boriti se za zlato.

Dosad su svoje stavljanje na raspolaganje potvrdili Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Damian Lillard, Kemba Walker i Donovan Mitchell, a to je tek početak. Već su oni zastrašujuće jaka baza koja bi mogla reprezentaciju SAD-a dovoljno osnažiti u odnosu na ovo ljeto, a odluke ostalih superzvijezda poput Jamesa, Kawhija, Hardena, Davisa, Georgea, Duranta, Irvinga i drugih tek se čekaju.

Related Articles