#234

Analitičari jedno od ugodnih iznenađenja

Da je netko prije sezone rekao da će najmanji klub iz Zagreba, što se tiče prvoligaša, dočekati Božić na mjestu koje vodi u doigravanje vjerojatno bi većina to shvatila kao šalu. Na ruku Zagrepčana ide i format natjecanja zbog kojeg je “tanka” granica između borbe za doigravanje i borbe za opstanak.

Trenutačno Analitičari zauzimaju osmu poziciju s omjerom 4-6 nakon nepotpunog prvog dijela sezone. Zanimljiva je to družina koju od ove sezone vodi Toni Radić, trener s bogatim internacionalnim pa i NBA iskustvom. Donedavni trener Zvonimir Mravak sada je pomoćnik i trener mlađih kategorija.
Ova momčad u limitiranim uvjetima izvlači maksimum, pogotovo jer većina momaka ipak ne živi od košarke.
Najveći uspjeh prvog dijela sezone definitvno je velika pobjeda protiv Cibone u Draženovom domu, a u posljednjem su kolu tijesno izgubili od prvaka Cedevite u utakmici koju su trebali prelomiti i iskoristiti Cedevitin umor jer su Vitamini imali utakmicu sezone noć prije protiv Zadra. Taj propali “skalp” bi mogao biti od velike važnosti kada se na kraju sezone budu “podnosili računi”. Najveća snaga ove ekipe je zajedništvo, a posebno se ističe trojac Raić-Svoboda-Garafolić.