#234 Teška borba Zagrebove mladosti | Crosarka.com #234

Teška borba Zagrebove mladosti

Nakon solidne prošle godine u Zagrebu je nastala potpuna rekonstrukcija. Realnost je danas potpuno drugačija od onih dana kada je Zagreb igrao Euroligu. Ove godinu su Mravi praktički juniorska momčad s tek nekoliko starijih igrača. Očekivanja košarkaške publike i stručnjaka bila su u kontekstu ispadanja iz lige, “kante za napucavanje” i slično.

Nakon što je dugi niz godina momčad vodio Danijel Jusup, dirigentsku je palicu preko noći preuzeo Nikola Garma, Jusupov dotadašnji asistent. Mravi su prvih nekoliko utakmica odigrali iznad očekivanja, a za to je najzaslužniji Martin Junaković. Slika u tekstu jako je prigodna jer prikazuje Junakovića u borbi s nekoliko protivničkih igrača. Šibenčanin je odlično dirigirao igrom Zagreba te je zasigurno najbolji igrač prvog dijela sezone. No, bilo je preoptimistično za očekivati da će se Junaković u takvoj formi zadržati dugo u klubu. To se na kraju dogodilo jer logično je da će igrač uvijek težiti za napredovanjem u karijeri.
“Mravi” su za sada na 3-7 omjeru kao i Alkar te Vrijednosnice Osijek. tako da ih očekuje borba za goli život. Pogotovo nakon odlaska Junakovića. Vidjelo se koliko je nedostajao kada je zbog ozljede propustio nekoliko utakmica. Mravi bi na kontu vjerojatno imali još jednu pobjedu. Od nešto starijih igrača tu su Krapić i Šango i Radoš koji je stigao iz splitskog Adriatica te nema prvoligaškog iskustva. Tek nešto više iskustva ima Krapić koji donosi snagu pod obručom. Solidne partije pružao je u prvom dijelu povratnik iz Amerike, Matej Buovac, a svakako vrijedi istaknuti Palokaja i Proletu.
S obzirom na očekivanja i pripremne utakmice, Zagreb je prvi dio odradio zadovoljavajuće. Garmu očekuje velika borba, prvenstveno s golobradim mladićima koji prvo moraju pobijediti “sebe”, a zatim i protivnika.