Analitičari slavili na gostovanju u Dubravi

U 16.kolu HT Premijer lige Hermes Analitica je i drugi puta u sezoni slavila protiv Furnira. Večeras u Dubravi 103:87 u susretu koji je započeo minutom šutnje za nesretno preminule mlade osobe iz Posušja (BiH) i uz snažan potres koji se osjetio i u Zagrebu.

Analitičari su ubacili 16 trica uz 54 posto šuta, a da se neće tek tako predati pokazali su već na startu utakmice kada su nakon prednosti Furnira 12:4 uz raspoloženog Kristijana Šutala, te Franka Kalpića i Filipa Kordića napravili seriju 13:0 koju je prekinuo Lukša Buljević. Furniru je ipak pripalo tijesno prvo poluvrijeme (49:48). Sve je za Dubravaše bilo dobro do završnice treće četvrtine kada su ispustili 7 razlike (67:60), a momčad Zvonimira Mravka s pet trica radi seriju 19:4 s kojom dolazi na +8 (79:71) na osam minuta prije kraja.

Furniru je nadu tek davao Buljević (76:81), a sve je bilo rješeno nakon trica Luke Cvitanovića i Kalpića za +11 (89:78).

_

Kordić s 22 poena (trice 6/10, 5 as) je predvodio goste. Šutalo je dodao 19 uz 11 skokova, Ivan Svoboda 18, a Kalpić 16 poena. Kod Furnira Buljević je uz 19 poena imao 8 skokova. Mihajlo Jerković je dodao 17 uz 8 skokova, a Luka Pandurić 11.

Ovom pobjedom Hermes Analitica je uhvatila priključak za Furnirom koji sada ima samo pobjedu više, a Analitičari će ove sezone biti bolji u međusobnim susretima.

”Ova pobjeda nam ostavlja nadu da ćemo moći dostići Furnir ili nekog drugog i tako izbjeći to posljednje mjesto. Pokazali smo da možemo i imali smo odličnu šutersku večer’‘- rekao je Kristijan Šutalo nakon susreta.

Zadovoljstvo nije skrivao ni trener Zvonimir Mravak. 

”Prije utakmice sam rekao dečkima da je veći pritisak na Furniru, nego na nama jer bi oni pobjedom praktički rješili izbjegavanje posljednjeg mjesta. Mi smo sada uhvatili priključak i imamo 2:0 s Furnirom. Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici. Šut nas je danas poslužio jer inače živimo od tog šuta. Iako smo primili 87 poena utakmicu smo dobili odličnom šuterskom večeri”

”Čestitam Hermesu na zasluženoj pobjedi koju su čini se više željeli od nas. Imali su odličan šut za tricu, a mi nismo znali utakmicu kapitalizirati u trećoj četvrtini kada smo imali sedam razlike. Oni su tada napravili seriju, a kod nas uvukla nervoza i neke lagane situacije nismo rješili. Previše poena primamo i moramo raditi na obrani ako želimo dobiti utakmicu”…kazao je trener Furnira Vladimir Krstić.