Analitičari u posljednjem dijelu do pobjede protiv Podravca (Boxscore)

Array

S dosta respekta od strane Hermesa večeras su ispraćeni Virovci iz Zagreba. Vodili su nakon prve, a morali su priznati poraz tek u posljednjoj četvrtini.

Imali su gosti bučnu podršku s tribina i ona im je sigurno pomogla da odlično uđu u četvrtu utakmicu A1 kvalifikacija. Deset poena su imali prednost (5:15) nakon pet minuta, a četvrtinu sz završili sa +6 (25:19). I do pred kraj poluvremena momčad Mirka Hrženjaka je vodila, ali posljednji šut Analitičarima daje minimalnu prednost 47:46.

Igrači Zvonimira Mravka igraju puno bolje u nastavku i preuzimaju inicijativu. Imali su prednost i 17 koševa, ali uporni Virovci vračaju utakmicu u neizvjesnost. Pet minuta prije kraja bilo je samo -6, ali duža klupa i izlazak Šipraka rješava pitanje pobjednika.

Kod prvaka Centra, koji je sada na omjeru 3-1, najviše je ubacio Hrvoje Garafolić, 17 koševa uz stopostotni šut. Poen manje (šut 7/17) je dodao Sven Smajlagić, Ljubo Prgomet 14 uz 9 skokova, a dvoznamenkasti je bio i Julian Rajić (10).

Podravac je predvodio Ivan Šiprak s 30 poena (11/11 za 2), 10 skokova i 10 pretrpljenih faulova. Alen Kenđelić je ubacio 17, a Nikola Šestak 16 koševa.

Podravac sljedeće kolo putuje u Zadar, a Analitičari su domaćini Požegi.

A1 kvalifikacije: Raspored, poredak, statistike

 

Related Articles