Andrej Štimac se pridružio Ivanu Rudežu u Švicarskoj

Array

Iskusni krilni centar Andrej Štimac karijeru će nastaviti u Švicarskoj. Njegovo novo odredište je Geneve Lions – prošlogodišnji finalisti švicarske lige, koje je prije mjesec i pol dana preuzeo hrvatski trener Ivan Rudež.

Štimac (204, 33) je karijeru započeo u rodnoj Rijeci, gdje je s također domaćim dečkima Marinom Baždarićem i Marijanom Manceom početkom stoljeća doveo riječki klub u vrh hrvatske košarke, nastupivši s Triglav Osiguranjem u prvoj sezoni regionalne lige. Nakon toga odlazi u Cibonu, s kojom 2004. godine osvaja Prvenstvo Hrvatske. Iz Cibone odlazi u španjolsku Menorcu, zatim u poljski Turow, nakon čega se vraća u Hrvatsku, te sa Zadrom osvaja Prvenstvo Hrvatske 2008. godine. Iz Zadra odlazi u Zagreb, s kojim je 2009. igrao finale, a 2010. godine osvojio Kup Krešimira Ćosića. Zatim je godinu dana odigrao u turskom Mersinu, a zimus je pojačao redove brodske Svjetlosti, gdje je u 21 nastupu postizao 16,7 poena uz 7 skokova i 2,7 asistencije po utakmici.

Kao član U16 reprezentacije Hrvatske Štimac je osvojio Europsko prvenstvo 1995. godine, a 2002. godine je nastupio na All-Star utakmici A1 lige.

Related Articles