Splićani se povisili – potpisao Filip Kraljević

Array

Kao dio transfera Luke Babića iz Splita u Cedevitu, u smjeru Gripa otišao je Filip Kraljević, a ugovor je potpisan na tri sezone. Tako će Kraljević napokon dobiti priliku odigrati ozbiljnije minute u ABA ligi, nakon što je prošle sezone u istom natjecanju skupio tek devet minuta.

Kraljević (214, 23) je prošao omladinske kategorije u Ciboni, a seniorsku košarku započeo je na posudbi u Rudešu u A2 ligi, gdje je igrao dvije sezone. Nakon toga prelazi u Cedevitu, ali tamo nije dobio ozbiljniju priliku, već je jednu sezonu odigrao u Mladosti (druga ekipa Cedevite), te dvije u Zaboku, gdje je prošle sezone u 21 nastupu prosječno bilježio 12,5 poena i 5,6 skokova, a s 1,7 blokadom po utakmici bio je najbolji bloker A1 lige. S U20 reprezentacijom Hrvatske nastupao je na Europskom prvenstvu u Grčkoj 2009. godine.

Splitski Žuti su tako kompletirali svoju unutarnju liniju, koja će s još uvijek dobrim i motiviranim Vujčićem, iskusnim Vukušićem, još uvijek mladima Sobinom i Kraljevićem, te talentiranim Najevom zasad biti jača strana Splićana, a novosti na vanjskim pozicijama tek se mogu očekivati.

Related Articles