Andrić po kazni premješten u drugu momčad Cedevite

Array

Nakon tri uzastopna poraza u upravi Cedevite su shvatili kako je došlo vrijeme za poduzimanjem nekih konkretnih mjera, kad već najavljenog poboljšanja u igri nakon blagdanske pauze nije bilo.

Par dana uoči utakmice s Union Olimpijom objavljeno je da su nekolicina igrača i trener kažnjeni, odnosno ponuđen im je revidirani, smanjeni ugovor. Svi su ga prihvatili i potpisali, osim Lukše Andrića, najplaćenijeg igrača momčadi, od kojeg se i najviše očekivalo, no kao i drugi do sada nije isporučio.

Sankcija radi nepotpisivanja smanjenog ugovora je njegovo premještanje u drugu momčad Cedevite gdje će trenirati s pomoćnim trenerom, Mikijem Starčevićem te nekim juniorima. To će potrajati sve dok se ne opameti.

Podsjetimo, posljednju utakmicu prije Božića, Cedevita je izgubila u Kragujevcu, uništio ju je Aleksandar Ćapin svojim tricama u posljednjoj dionici. Otišlo se na odmor i trener Aleksandar Petrović izjavio je kako će stanku iskoristiti za treninge, isprobavanje novih varijanti u momčadi i da će igrati onaj tko to i zaslužuje, jer kod njega nema startera u klasičnom smislu te riječi.

Došao je prvi tjedan nastavka sezone. Trebalo je odraditi Split, momčad bez ijedne gostujuće pobjede u dotadašnjem dijelu sezone. Ovog puta, uzrok porazu bilo je, kako je kasnije Aco Petrović priznao, između ostalog i njegovo vođenje utakmice, koju je momčad Cedevite vodila 39 minuta i 30 sekundi da bi tricom Filipa Krušlina i Vukušićevom blokadom Braceya Wrighta gosti iz grada podno Marjana došli do neočekivane, ali sasvim zaslužene pobjede.

Raspoloženje u momčadi je zasigurno potonulo brže od Titanica, no Aco je napomenuo kako su, iako poraz boli, oni profesionalci te će prebroditi taj poraz i regenerirati se do utakmice sa Zvezdom.

Hendikep je u Beogradu bio i nedostatak Predraga Šuputa, no ni to nije moglo opravdati trenutak u kojem je na semaforu stajalo 55:30, a posebice kriminalno lošu drugu četvrtinu u kojoj je momčadi trebalo pet i pol minuta za postizanje prvih poena.

Obzirom da nije sigurno hoće li Šuput i Derwin Kitchen igrati u subotu, izostanak Andrića, kao pravog centra ostavio bi im jedino Miru Bilana koji također u zadnje vrijeme ne briljira. Sigurno je i da će u varijanti bez Kitchena, osim Vlade Ilievskog, dio razigravačkih odgovornosti morati preuzeti Wright što bi također trebalo biti zanimljivo za gledati.

Za kraj, napomenimo da se utakmica igra pod Tornjem jer je Dom sportova zauzet. Studenti imaju standardnih 50% popusta na cijenu ulaznice uz predočenje indeksa, a iskorištenu ulaznicu mogu poslije utakmice koja se igra u subotu u 19:00 sati zamijeniti za 0,5 l pive u pivnici Medvedgrad u Adžijinoj 16.

Related Articles