Andrija Stipanović potpisao za Vanoli Cremonu

Array

Andrija Stipanović, 209 centimetara visok i 119 kg težak igrač na poziciji centra, potpisao je za talijansku Vanoli Cremonu.

Rođen je u Mostaru 1986. godine. Još kao kadet iz matičnog Brotnja odlazi u Zagreb gdje jednu sezonu nastupa za trećeligaša Bosco. Odlične igre omogućile su mu prelazak u drugoligaša Hermes Analiticu. Igrajući za Hermes Andrija je bio ponajbolji igrač druge lige i nakon završene sezone postao je jedan od igrača kojega su svi htjeli u svojoj momčadi. Borben, požrtvovan, sa sjajnom igrom u obrani i napadu, najbolje opisuju o kakvom se košarkašu radi.

S mladom reprezentacijom Hrvatske nastupio je na Europskom prvenstvu u Izmiru 2006. U sezoni 2006./07. prelazi u redove nekadašnjeg europskog prvaka Splita gdje ubrzo dobiva i kapetansku vrpcu. Ostaje zapamćen kao kapetan koji je Split vodio do finala doigravanja Hrvatske. Godine 2009. Andro je potpisao za belgijski Liege gdje je ostao dvije sezone. Prošle sezone u talijanskoj Caserti imao je prosječnih 7,7 poena i 6,3 skoka po utakmici.

Related Articles