Ante Delaš: Uvijek bih uzeo loptu odluke u ruke

Array

Pretposljednjeg dana prvog dijela priprema, naš je novinar posjetio Hrvatsku reprezentaciju u toplicama Sveti Martin, gdje je razgovarao s Bojanom Bogdanovićem, Antom Tomićem i novopečenim reprezentativcem, Antom Delašem s kojim ćemo započeti seriju od tri intervjua.

Odlučio si u prošloj sezoni barem desetak utakmica u dresu Zadra, što koševima, što asistencijama, a navijači su te prozvali “Sveti Ante“. Koliko si zadovoljan sezonom, rezultatima?

“Pa ne znam, to sam rekao nakon završetka sezone, nikad nisam zadovoljan, ali mislim da smo napravili s obzirom na situaciju i probleme koje smo imali dosta dobar rezultat.”

Sljedeća sezona, novi klub ili ostaješ u Zadru?

“Ne znam, sada sam tu na pripremama reprezentacije, nema nikakvih novosti u vezi kluba za sljedeću sezonu.”

Koliko je teško igrati u Zadru u odnosu na neka druga mjesta, jer poznato je da se u Zadru svi razumiju u košarku?

“Teško je, posebno na samom početku dok se ne naviknete gdje ili isplivate i izdignete se iznad toga ili vas taj pritisak pojede. U Zadru nema sredine, ili ćete pobjediti to ili nećete.”

Svojim dobrim igrama zaslužio si poziv za reprezentaciju, očekuješ li biti među 12 putnika za Eurobasket u Sloveniji?

“Svi se mi nadamo da ćemo biti među onima koji idu u Sloveniju, ali to je pitanje za trenera, nije moje da o tome razmišljam.”

Bi li i u Sloveniji uzeo loptu odluke u ruke, kao što si to radio u Zadru?

“Uvijek bih uzeo loptu odluke, ali ima tu puno boljih igrača od mene, ali uvijek bih uzeo loptu odluke, bez obzira na natjecanje.”

Foto: Tin Tomanić
Foto: Tin Tomanić

Tko ti je cimer na reprezentativnim pripremama, brat Mario ili netko drugi?

“Nije, cimer mi je Damjan Rudež.”

Koja je tvoja pozicija, razigravač ili bek šuter, pošto te treneri koriste na obje?

“Ovisno o sustavu koji se igra, mogu igrat jedinicu, mogu dvojku. U nekom sustavu mi više odgovara jedinica u nekom dvojka, sve ovisi o treneru.”

Tornado ili Alkar?

“Uh… Ne znam, stvarno. Maligani su mi nekako bili ta prva navijačka skupina i njih nikada neću zaboraviti, a Tornado, iako mi nismo doživjeli onaj pravi Tornado i to mi je najviše žao jer prije dok sam bio dijete čak sam išao u Jazine na utakmice Zadra i to je bilo nešto drugačije. Iako su nas dečki pratili na svim utakmicama ove sezone i hvala im na svemu.”

Prvi tjedan priprema je završio u toplicama Sveti Martin, što ste radili tamo?

“Radili smo paralelno na fizičkoj spremi i kondiciji, a u isto smo vrijeme počeli raditi i sustav igre jer nema puno vremena do prvenstva. Nastavljamo u Slavonskom Brodu, gdje nas očekuju prve pripremne utakmice s Makedonijom.”

Toliko od Delaša, koji je demantirao da ide u Cedevitu i tvrdi da nikakvih kontakata nije bilo u vezi njegovog dolaska tamo. Mi se, kao i većina navijača, nadamo da će biti među 12 putnika za Sloveniju jer je to zaslužio, posebno s mnogim odlučujućim koševima u posljednjim sekundama utakmica gdje je riješio pitanje pobjednika.

Related Articles