Ante Nazor: Gosti smo u vlastitoj dvorani

Array

Nakon subotnje utakmice u Zadru, između zadarskih košarkaša i gostiju iz Širokog Brijega u kojoj je pobjedu odnijela momčad Širokog, događalo se svašta.

Prošlog tjedna Zadar je poražen na domaćem terenu od Cedevite, tricom Marka Tomasa u posljednjim sekundama utakmice i to nakon evidentnih koraka koje je Tomas napravio točno ispred jednog od sudaca utakmice.

U subotnjem susretu protiv Širokog, Zadrani su izrazito nezadovoljni kriterijem koji je imala sudačka trojka iz Srbije, koja je nakon utakmice bježala iz dvorane glavom bez obzira. Usijana je bila atmosfera u dvorani nakon novog, neočekivanog domaćeg poraza.

Ulje na vatru dodao je prošlogodišnji igrač Zadra, Karlo Vragović, sada u redovima Širokog, koji je navijačima Zadra koji sjede na djelu tribina iza koša, u obiteljskom VIP-u, pokazao srednji prst. Nakon toga strasti su uzavrele i došlo je do sukoba između redara i par gledatelja. Deblji kraj izvukla su dva navijača, oni su završili u policijskoj postaji s prekršajnim prijavama.

“Težak poraz koji nas je doveo u jednu izuzetno tešku situaciju. Loše smo obrambeno odreagirali na otvaranju utakmice, ali isto tako i na kraju. Trećom četvrtinom smo iznenadili protivnika zonskom obranom, podignuli agresivnost, preokrenuli tijek utakmice, ali nažalost nismo imali dovoljno snage da utakmicu finiširamo. Ali bilo je tu i drugih stvari koje su utjecale na poraz. Ne mogu zamjeriti ništa svojim igračima ako su bili borbeni. Smatram da smo gostovali kod kuće,” rekao je trener Zadra Ante Nazor.

Na intervenciju jednog novinara, da konkretizira svoje riječi, dodao je:

“Ljudi moji, znate košarkaške elemente. Posljednju utakmicu protiv Cedevite, pogledajte kako smo primili tricu Tomasa, nakon koraka. Sada je Vragović pogodio tricu nakon nedosuđenog auta. Da ne govorim o određenim kriterijima, faulovima i dozvoljavanju grube igre, posebno dolje unutar zicera koje smo falili, a mogli su se suditi faulovi. Ja ne znam jesam ja lud ili tko drugi. Malo sam emotivan, ali smatram da gostujemo kod kuće.”

U narednim danima u klubu će raspravljati i o budućnosti Chaissona Allena, koji je u završnici utakmice odbio ući u igru.

Nazor je kratko prokomentirao i taj slučaj: “Samo sam ga pitao je li spreman za zadnju minutu i pola i rekao je da nije.”

Na kratki osvrt jednog od novinara na press konferenciji, da ako nije spreman, nema što raditi u klubu, Nazor je nadodao: “Da, ali vidjet ćemo, analizirat ćemo sve i nećemo sada vruće glave donositi neke odluke.”

Zadru i ostalim našim momčadima koje igraju ABA ligu, u srijedu slijedi final four kupa “Krešimir Ćosić” na koji momčad Cedevite dolazi u najboljem raspoloženju s dvije pobjede u nizu koje su ostvarili na teškim gostovanjima.

Related Articles