Ante Tomić: Imam ogroman motiv

Array

Španjolski košarkaški prvak, Regal Barcelona, u četvrtak je u klupskim prostorijama predstavio svoje najviše ovoljetno pojačanje, hrvatskoga 25-godišnjeg centra Antu Tomića.

Nakon što mu, nakon dvoipogodišnje suradnje, madridski Real nije želio produljiti suradnju, otpustivši ga po svršetku sezone, Tomić je desetak dana potom potpisao trogodišnji ugovor s Realovim najljućim rivalom.

“Mislim da će mom stilu košarke sustav Barcelonine igre odgovarati više no što je Realov. Trener Xavi Pascual daleko se više u napadu oslanja na unutarnju igru. Baš je stoga Barcelona Realu tijekom posljednjih godina napravila veliku štetu. Prošle sezone u Realu smo igrali praktički bez spuštanja lopte centrima, što je sasvim drukčiji stil košarke. Ovaj će mi više odgovarati. Vjerujem da ću kroz njega dokazati svoj talent. Bilo je tako i dok je trener u Realu bio Ettore Messina. Igrali smo sasvim drukčije nego pod Pablom Lasom, koji je donio nešto svoje” rekao je 217 centimetara visoki Dubrovčanin.

Također je rezolutan dokazati da mu ne nedostaje natjecateljskog duha, što su mu u Madridu najviše spočitavali.

“Ovdje ću dokazati da to nije istina. Moj je motiv ogroman, a pogotovo će to biti sada, makar će mi na početku biti čudno igrati protiv dojučerašnjih suigrača. Moja je najveća želja osvojiti naslov španjolskog prvaka. Prošle sam sezone bio blizu s Realom, no Barça se opet pokazala jačom.”

Izabrao je za novu sezonu dres s brojem 44.

“Oduvijek sam nosio broj 4. To je moj sretan broj. Ovdje je, međutim, bio zauzet, pa sam uzeo dvostruku četvorku.”

Related Articles