Ante Tomić: Imat ćemo težak put do drugog kruga EuroBasketa

Array

Najbolji centar Eurolige i španjolske Endesa lige dao je kratak intervju za naš portal još u početnoj fazi priprema u Toplicama Sveti Martin, stoga nema pitanja o pripremnim utakmicama koje smo dosta loše odradili, ali Ante Tomić nam je govorio o sezoni u Barceloni, protivnicima iz skupine na EuroBasketu, Mariu Hezonji, NBA ligi…

Razgovor s Antom započeli smo pitanjem o sezoni u Barceloni i kako je zadovoljan rezultatima i svojom igrom?

“Zadovoljan sam, na osobnom planu sam jako zadovoljan, a što se tiče samog kluba, uzeli smo samo jedan trofej. Nije ni malo nije ni puno, ali u svim natjecanjima smo došli praktički do kraja, do samog finala tako da mislim da s obzirom na okolnosti smo napravili svoj maksimum.”

Sljedeće pitanje bilo je o Realu i Barceloni, Ante je bio i u Madridu i sada je u Barceloni, zanimala nas je usporedba ta dva kluba. Iako se Anti pitanje nije svidjelo jer je kako sam kaže jedno milijun puta odgovorio na njega, ipak je dao kratak odgovor.

“Neznam šta da kažem, to su dva vrhunska kluba. Teško je uspoređivati to, stvarno je teško uspoređivat. Izašao sam iz najbolje sezone u karijeri, jako sam se dobro snašao i mogu reći da sam jako zadovoljan u Barceloni.”

Mario Hezonja, nakratko o suigraču i sugrađaninu?

“Neznam da li će na posudbu ili će ostati sa nama. Sve ovisi koga dovedu za pojačanja. Mali ima 16-17 godina, još je to faza prilagodbe, sazrijevanje tako da ima još vremena za njega.”

Protivnici u našoj skupini na EuroBasketu?

“Španjolska, prva utakmica. Ne treba trošiti puno riječi na Španjolce, bez obzira koliko nedostataka odnosno otkaza imaju, opet je to jedna jako dobra ekipa koja će se boriti za medalju. Drago mi je da otvaramo protiv njih i da vidimo u kakvom smo mi stanju jer prije svega mene interesira moja ekipa, kako ćemo mi izgledati. Zatim Slovenija, domaćin, oni su isto puni izostanaka, nema Erazema Lorbeka, Bene Udriha, ali oni su domaćini i njih stvarno netrebamo nesmijemo otpisivat. Ove ostale ekipe imaju po jednog dvojicu vrhunskih igrača, par NBA igrača tako da ni jedna ekipa nije lagana i protiv svake ekipe treba igrat sto posto jer nesmiješ nikoga podcjeniti. Mi ni nismo u stanju da smijemo ikoga podcjeniti. Što se mene osobno tiče, to je jedna jako izjednačena grupa i imat ćemo jako težak posao za prelazak u drugi krug.”

Za kraj pitanje o NBA ligi, imaš li planova za odlazak u najjaču ligu na svijetu, ti si igrač Utah Jazza?

“Pa trenutno ne, misli su mi fokusirane na Barcelonu što se tiče klupskog dijela. Iskreno nisam kontaktirao s ljudima iz Jazza već odavno tako da neznam kako oni gledaju na sve to.”

Toliko od Ante Tomića, igrača koji je ove sezone izabran u najbolju petorku Eurolige i Španjolske Endesa lige, a nadamo se da će takve igre ponoviti i u dresu reprezentacije Hrvatske.

Related Articles