Ante Tomić u najboljoj petorci Endesa lige

Array

Druga najjača košarkaša liga, Španjolska Endesa liga objavila je najbolju petorku sezone u kojoj se nalazi i Hrvatski reprezentativac Ante Tomić. Mjesto u najboljoj petorci, Tomić je zaslužio odličnim igrama u dresu Barcelone.

Uz našeg Tomića u najboljoj petorci prvenstva našla su se čak trojica igrača Real Madrida, Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez i Nikola Mirotić dok je peti Andres Nocioni iz momčadi Kutxa Laboral (bivša Caja) našeg trenera Žana Tabaka.

Između ovih pet igrača birat će se i MVP sezone. Pred dvije sezone još je jedan košarkaš bio biran u najbolju petorku prvenstva Španjolske, bio je to zadranin, Marko Banić koji je branio boje Bilbao Basketa, ali to mu nije bilo dovoljno da dobije poziv u reprezentaciju Hrvatske koju je tada vodio, sada već zaboravljeni Josip Vranković jer se nije uklapao u njegovu “koncepciju“. Pokazalo se kasnije da je to bila katastrofalna pogreška.

Tomiću je ovo već drugi izbor u najbolju petorku sezone, prije toga izabran je u najbolju petorku Eurolige, a mi se nadamo da će biti proglašen i najkorisnijim igračem Endesa lige.

Related Articles