Ante Tomić upisao se u povijest Eurolige

Array

Hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Regal, Ante Tomić upisao se u povijest Eurolige kao jedini igrač koji je dva mjeseca za redom uspio postati MVP igrač mjeseca.

Njegova Barcelona ove je sezone nepobjediva u Top 16 gdje u, po mnogima najjačoj skupini u povijesti Eurolige imaju savršenih 12:0 i već su dva kola prije kraja osigurali startnu jedinicu uoči doigravanja. Dodajmo kako je Barcelona također ušla u povijest sa najdužim nizom pobjeda u fazi Top 16 gdje neznaju za poraz čak 24 susreta za redom.

Nije samo Barcelona ušla u povijest, uspjelo je to i Tomiću koji je postao prvi igrač u povijesti Eurolige u gotovo 10 godina i čak 61 dodjele nagrada za MVP mjeseca, da je postao MVP dva mjeseca za redom i to u fazi Top 16! Prema informacijama sa službene stranice Eurolige, još se nikada nije desilo da jedan igrač tokom cijele sezone dva puta postane MVP mjeseca, a kamoli da to napravi dva puta za redom.

Tomić je u veljači imao jako veliku minutažu, a statistički je ostvario najbolje brojke otkako igra Euroligu. Što se tiče ožujka, Hrvatski centar je na terenu provodio prosječno nešto manje od 22 minute po susretu ili čak 25 posto manje vremena nego u veljači što ga nije spriječilo da opet bude najbolji. Barcelona je tokom ožujka ostvarila sve četiri pobjede, a Ante je u svakom tom susretu bio najkorisniji igrač po valorizaciji. Tomić je također završio kao prvi u kategoriji u kojoj se mjeri učinak igrača ako bi igrali svih 40 minuta na suretu. Prosječna valorizacija tada bi mu bila čak 38,5 bodova.

Nadamo se kako će Tomić u ovakvoj formi igrati i na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj kasnije ove godine.

Related Articles