Ante Žižić u dresu Gorice na A1 parketima

Array

Najava novog predsjednika Cibone Aleksandra Petrovića o ostvarenoj suradnji s novim hrvatskim A1 ligašem Goricom danas je dobila svoju konkretnu potvrdu. Naime, kako doznaje Crošarka, Cibona je u Goricu usmjerila mladu nadu hrvatske košarke i juniorskog reprezentativca Antu Tonija Žižića za koju će nastupati u A1 ligi.

S obzirom da ga je vezala četverogodišnjim ugovorom, Cibona je ovim potezom iskazala jasnu namjeru da afirmira svog mladog igrača u sredini za koju u klubu procjenjuju da bi on mogao igrati i napredovati kako bi u budućnosti bio spreman ravnopravno konkurirati među Vukovima za natjecanja na višem nivou.

S druge strane, Gorica je dobila kvalitetno pojačanje za A1 ligu, dobila je kvalitetu više na visokim pozicijama i dobila je igrača zaštićenog godište, što ovoj posudbi daje posebnu vrijednost.

Nakon što je zajedno s Draganom Benderom u Tel Avivu trenirao s momčadi europskog prvaka Maccabija, Žižić je prošlu sezonu proveo je u Ribola Kašteli, a u Cibonu je došao polovicom kolovoza kao odgovor na odlazak Marka Arapovića u Cedevitu.

Na juniorskom Europskom prvenstvu u Turskoj, Žižić je s Hrvatskom osvojio broncu zabilježivši učinak od 8.2 koša i sedam skokova po susretu.

Related Articles