Ante Žižić:”Maccabi je prvi klub koji sam sam izabrao”

Trakavica oko povratka Ante Žižića u Europu konačno je gotova. Iako se navodilo kako će Omišanin pojačati Real iz Madrida, hrvatski centar će igrati za Maccabi iz Tel Aviva. Bitnu ulogu u ovome poslu svakako je imao sportski direktor ponosa Izraela, Nikola Vujčić.

“Ante je bio naša velika želja i najbolja opcija na tržištu ovoga ljeta, sretni smo što smo ga uspjeli dogovoriti i dovesti u naše redove. Iskreno, nismo previše vjerovali da ćemo uspjeti, ali eto, na kraju smo se dogovorili.” – rekao je Vujčić.

Kada je stigao poziv Maccabija, Ante nije dvojio.

“Maccabi je izuzetno veliki klub, jedan od najvećih u Europi, i kad takav klub pokaže interes da te dovede, onda nema puno razmišljanja. I to ne samo ljudi iz kluba, od Vujčića koga znam od ranije i trenera Sfairopoulosa, nego i navijača. Čim se pojavila vijest o mogućnosti mog dolaska mobitel su mi zatrpali porukama i željama da im se priključim.” – otkrio je Ante.

Odluku o povratku u Europu donio je odavno.

“Lani uopće nisam razmišljao o povratku, ali na početku ove sezone, kad sam ispao iz rotacije, bilo mi je jasno da nešto moram poduzeti. Nedugo potom sam se i ozlijedio, pa smo pauzirali prisilno zbog korone… I tad sam odlučio da je dosta i da moram razmišljati o sebi i svojoj karijeri. Svi potezi koje sam do sada radio u karijeri bili su na neki način uvijek uvjetovani, ili zbog želje za igrom na višem nivou, ili zbog visoke odštete, na koncu i zbog tradea kad su me ‘zavrtjeli’ čim sam stigao u NBA, a da nisam imao nikakvu mogućnost odluke. Ovo je prvi put da sam odlučio sam po svojoj želji i osjećaju. I ne bih se složio s mišljenjima da je ovo korak unatrag u mojoj karijeri, tek su mi 23 godine i želim igrati na vrhunskom nivou.”

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE. 

Related Articles