Antonio Boban: Mogli smo do četvrtfinala

Array

Nakon što je završilo Europsko U20 prvenstvo u Latviji, hrvatski reprezentativci osvojili su dvanaesto mjesto nakon jučerašnjeg poraza od Njemačke, 65:76.

O nastupu i igri hrvatske reprezentacije pitali smo jednog od naših najboljih igrača na turniru, Antonija Bobana:

“Smatram da 12. mjesto nije slika ove reprezenacije jer uz malo više sreće mogli smo i do četvrtfinala. Izgubili smo od Turske u zadanjoj sekundi, s Grcima smo se držali u igri 35 minuta, tako da mislim da smo mogli puno više od ostvarenog rezultata. Ali naš glavni cilj prije odlaska na Europsko bio je ostanak u A diviziji, odnosno prolazak skupine, a to smo i ostvarili.”

Hrvatska je imala šansu ostvariti i bolji rezultat, pogotovo nakon pobjede na krilima Bobana protiv Švedske, kada su izborili drugi krug natjecanja.

“Najteža utakmica je definitivno bila ona protiv Švedske jer se tu izravno radilo o trećeplasiranom u skupini koji prolazi u drugi krug, što je bio naš prvotni cilj koji smo postavili pred ovo Europsko prvenstvo. To je bila presudna utakmica i drago mi je što smo uspjeli pobijediti”, rekao je Antonio Boban koji je u toj utakmici ubacio čak 23 poena.

Također, s prosjekom od 11,6 poena po utakmici Boban je bio i najbolji strijelac naše reprezentacije:

“Ne znam što bih rekao, sigurno da mi je drago što sam najbolji strijelac ekipe, definitivno u tome mogu pronaći neku osobnu satisfakciju, kao i motivaciju za daljnji uspjeh.”

Pitali smo našeg reprezentativca i kakvi su mu planovi za budućnost, na što je odgovorio:

“Ne planiram još ništa. S Kvarnerom imam još godinu dana do isteka ugovora i trenutno sam na to koncentriran, da što bolje odigram sezonu, a onda ću vidjeti što ću dalje.”

Related Articles