Anzulović, bivši izbornik nakon smjene u razgovoru za SD

Array

Od imenovanja do razrješenja Dražena Anzulovića izbornikom seniorske košarkaške reprezentacije prošlo je tek nešto više od godine ili točno 371 dan. U međuvremenu je Anzulović potpisao tri pobjede i pet poraza u službenim utakmicama, odnosno kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatske u rujnu neće biti, te je postao bivši, a Veljko Mršić novi hrvatski izbornik.

– Čelnici Saveza su me o smjeni obavijestili prošli tjedan, našli smo se u Zadru i obavili korektan razgovor. Međutim, već nakon prvog razgovora po završetku kvalifikacija sam Stojku Vrankoviću, Dinu Rađi i Joki Vrankoviću rekao da razumijem bilo kakvu njihovu odluku. Otvoreno smo pričali, svatko je iznio svoje mišljenje i sa svoje strane sam siguran da smo takvu, otvorenu suradnju imali od prvog dana.

Kako je Zula prihvatio smjenu?

– Moji su osjećaji u ovoj priči nebitni. Razmišljam sportski, razumijem odluku. Oni su bili su pod velikim pritiskom, ja sam sve pratio i očekivao ovakav ishod.

Tu se zaustavio kako bi naglasio:

– Ovaj intervju ne želim iskoristiti da bih sebi stvarao alibije. Dalje, nisam od ljudi koji će iznositi stvari iznutra nakon što više nisam u sustavu, jer ako o nekima nisam govorio dok sam bio izbornik, neću ni sada.

Hajmo onda pričati o razlogu smjene…

– Rezultat apsolutno može biti najveće mjerilo svega i meni je to tako prezentirano. Sad, u trenutku kad sam uzeo reprezentaciju, a bilo je to prije posljednjeg ciklusa prvog kruga kvalifikacija, svi su odbili izborničku funkciju. Samo je ‘ludi Zula’ bilo spreman uzeti reprezentaciju. Ali ja ne mislim da sam lud, došao sam s guštom kako bismo se svi zajedno pokušali izvući iz teške situacije. Da nisam vjerovao u pozitivan ishod, ne bih ostavio već potpisani ugovor s jednim klubom.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Related Articles