Budućnost sazvala sastanak ABA lige bez predstavnika srpskih klubova

Array

Sezona ABA lige je završila, ali repovi finalne serije još se vuku. Naime, Budućnost se još ne miri s događanjima iz susreta protiv Crvene Zvezde te je prvi čovjek kluba izjavio da ako se ne ponovi majstorica: „ovakva ABA liga neće više postojati“ i da „neće htjeti igrati ligu Nebojše Čovića“.

Na tragu toga, kako neslužbeno prenose Novosti podgorički klub je za srijedu sazvao sastanak ABA lige u Zagrebu gdje su pozvani svi klubovi, osim srpskih. Rukovodstvo lige nije obaviješteno o sastanku pa se postavlja pitanje da li se ovim činom slaže nekakav „pakt“ prvenstveno protiv aktualnih prvaka.

Zanimljivo je da je poziv dobila i ljubljanska Olimpija, koja je rezultatski izgubila status prvoligaša, ali im se možda šalje poruka da će ih se podržati ako dođe do proširenja lige na 14 kluba, u slučaju da se Olympiacos priključi.

Službena Skupština ABA lige se trebala održati 30. travnja, ali je Budućnost tražila odgodu pa je zakazana za 24. svibnja. Očito je da Budućnost prije toga želi dogovoriti neke uvjete s nesrpskim klubovima i predočiti ih vodstvu lige, što je Bokan naznačio izjavom već nakon završetka finalne serije: „Najmanji je problem tko je prvak, najmanji je problem da li će poništiti finalnu seriju ili neće. Iza našeg zahtjeva ne stoji samo interesi Budućnosti, nego svih klubova koji se natječu u ABA ligi. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesu je da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo“.

Odnosi su se poremetili, postojanje lige se klima i morat će se veliki trud uložiti da se stvari vrate u normalu.

Related Articles