Aramis Naglić produžio sa Škrljevom

Array

[nggallery id=142]

Aramis Naglić će i sljedeće sezone voditi košarkaše Škrljeva. Potpisivanje novog ugovora bio je povod okupljanja na Mavrincima, u svečarskom je tonu tako Naglić ispraćen u reprezentativno ljeto koje ga očekuje od petka.

Ugovor je obnovljen na još godinu dana, zadovoljstvo ostvarenim nisu mogle sakriti obje strane. Ostanak nekoć proslavljenog košarkaša a danas sve značajnijeg trenerskog imena bio je jedan od temeljnih ciljeva kluba koji će od jeseni postati punopravni član prvoligaških zbivanja. To potvrđuju riječi njegovog predsjednika:

“Cilj je ostvaren, radili smo od početka, malo pomalo i stigli do A-1 lige. Vjerujem da ćemo postati svjesni veličine uspjeha tek kada krene natjecanje u punoj dvorani na Mavrincima. Sve zahvale u tom pravcu idu i Aramisu Nagliću, naša je prvobitna želja bila da on ostane na trenerskoj klupi i sljedeće sezone. U tome smo uspjeli, ja vjerujem da je ta želja bila obostrana. Ovim potezom, a i onima koji će uslijediti želimo pokazati da u A-1 ligi nećemo biti samo prolaznici. Nismo to bili niti u jednom natjecanju, uvjeren sam da je ovo tek početak dobre i pozitivne priče koja se gradi oko kluba”, rekao je Vice Sep.

Naglić je momčad poveo u kasnu zimu, s njom je dočekao ugodno proljeće i početak svibnja koji će zlatnim slovima ostati upisan u sportske almanahe grada Bakra i čitave regije. Pobjedom u Zagrebu protiv momčadi Hermes Analitice Škrljevo je osiguralo A-1 ligu, sada je cilj u njoj opstati i pokazati se u pravom svijetlu s atmosferom, navijačima, entuzijazmom i svim ostalim finesama koje su i do sada krasile Škrljevo.

“Ja se zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju, moram reći da sam vrlo zadovoljan onime što je iza nas, ali i to da nas čeka vrijeme u kojem treba raditi. Teška je sezona ispred nas u svakom smislu. Odlična je stvar što je podrška publike i ljudi oko kluba na zavidnom nivou. Što se tiče igračkih imena, s njima nećemo izlaziti u javnost dok god stvari ne budu službene. Radi se na dovođenju prokušanih imena, ali politika kluba je vrlo jasna. Imat ćemo veliku većinu igrača iz regije, tako da vjerujem da se neće dovoditi previše ‘stranaca’. U punom smislu, želimo biti prvoligaš koji će objediniti prepoznatljivu regionalnost i kompetitivnost, koja je nužna da bi se napravio rezultat”, rekao je Naglić.

Pripreme će Škrljevčani započeti 10. kolovoza, otprilike dva mjeseca uoči starta A-1 lige. Bit će tu prostora za dokazivanje igračima koji su se u ljetnom periodu ponudili klubu, Naglić i ostatak stožera kojeg će činiti pomoćnik Mirko Ščekić, kondicijski trener Leo Klapan i fizioterapeut Bakarčić, bivši košarkaš Škrljeva. Naglić smatra da u riječkoj regiji ima dovoljno prokušanih imena koje će se moći priključiti u A-1 ligaški pogon uz ponekog iskusnika.

Aramis Naglić se s reprezentativnog posla vraća sredinom rujna, kada će se znati i odgovor na pitanje hoće li HKS inzistirati na igraču “zaštićenog godišta” (1996. i mlađe) za sljedeću sezonu. Njegov je stav, kao i stav uprave Škrljeva da se to pravilo izmjeni ili u potpunosti dokine. Bilo, kako bilo, klub će i dogodine zadržati svoju prepoznatljivost. S tim u vezi, najprije će se razgovarati s ključnim igračima iz prošlosezonske momčadi koja je iznijela kvalifikacijsko sito. Detalje oko rubrike “došli-otišli” iznio je sportski direktor kluba Milan Vukajlović.

“Odgovornost i obveza nalaže da se najprije riješi status igrača koji su klub uveli u A-1 ligu. Tek kada se na tom planu dobije jasnija slika krenut će se u popunjavanje rostera kadrom sa strane. Još nismo dogotovili niti angažman, ali smo jako blizu završetku posla oko nekolicine igrača. Ostali će se moći isprofilirati u probnom periodu, cilj nam je u jednom trenutku predstaviti ‘paket’ igrača”, rekao je Vukajlović.

Valja podvući da je Škrljevo od nedavno zastupljeno i u tijelima HKS-a. Predsjednik Sep je postao članom nove Arbitražne komisije koju će, kao i novoizabranog predsjednika Ivana Šukera zajedno s ostalim tijelima krovne košarkaške institucije u Hrvatskoj još morati potvrditi njen Izvršni Odbor na sjednici u rujnu.

Related Articles