Sjajan Basket Tour turnir u Crikvenici

Array

Po izrazito toplom vremenu jučer se u Crikvenici održao sjajan turnir Cedevita Basket Toura, drugi u regiji Zapad ovogodišnje turneje.

Veliki broj prijavljenih ekipa u tri kategorije pružilo je odličnu košarkašku zabavu prisutnim posjetiteljima na lijepom novouređenom trgu Stjepana Radića u centru grada.

U prvom dijelu programa igrale su mlađe kategorije, i to U-12 i U-14. Kod najmlađih prvo mjesto osvojili su Crveni vragovi (Luka Đipalo, Frane Butorac, Marko Šulentić, Dario Bošnjak), dok su drugoplasirane bile Arxice (Patricija Ahel, Elena Peričić, Patricija Klasnetić, Rea Vukić).

U kategoriji U-14 najbolji su bili dečki iz ekipe Zvijeri (Borna Smiljanić, Deni Matejčić, Dario Divković, Klaudio Maričić) koji su za prvo mjesto nadigrali Arx (Michelle Butorac, Paulla Klasnetić, Saša Gajić) 10:5.

Seniorski dio igrao se u četiri kvalifikacijske skupine, nakon čega su slijedila eliminacijska četvrtfinala. Već u prvome gledali smo produžetke u iznimno kvalitetnoj utakmici Crnaca (Marin Komadina, Marko Benić, Bojan Šamanić) i Kraljevice (Denis Protega, Krešimir Kozina, Andro Krstinić, Igor Kovačević) koja je predvođena odličnim Protegom priredila iznenađenje i pobijedila 15:13.

U drugome su De Bokte (Mario Perić, Zdeslav Zorić, Vladimir Kovačević, Srđan Moravček) bili uvjerljivi protiv Padobranaca 12:3. Zagrebački General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Ivan Kovačević, Ivica Cvitanović, Stipe Krstanović) nadigrao je slovenski Frizeraj 15:10, a Štrumfete (Danko Radan, Marko Škoda, Damir Stegić, Nikola Kruljac) su bile bolje od Savice 15:6.

Prvi je do finala došao De Bokte 15:6 pobjedom protiv Kraljevice, a u sjajnom drugom polufinalu GVM je nadigrao Štrumfete 14:12. Titulu pobjednika turnira osvojili su dečki iz General Vasilije Mitu finalnom pobjedom 14:11 protiv De Bokte, te osvojili 100 bodova u poretku regije Zapad za odlazak na Masters u Rijeci.

Prisutnu publiku odlično su zabavile svojim nastupima i cure iz K2K, a zanimljivo je bilo i na Cedevita natjecanju u tricama gdje je titulu najboljeg odnio Paolo Latin te Shooster natjecanju u zakucavanju gdje je pobjednik bio Andro Krstinić.

Slijede nam turniri u Rovinju i Malinskoj, nakon čega turneja ide u regiju Jug (Zadar, Split, Makarska).

Related Articles