Balkanska liga – Izraelci lako do visoke pobjede u Slavonskom Brodu

Array

I prije utakmice očekivalo se da će Đuro Đaković teško doći do pobjede protiv BC Galil Gilboa, prošlogodišnjeg prvaka Balkanske lige i trenutno vodeće momčadi skupine A. Brođani su na kraju ostali posramljeni izgubivši s 101:69 i upisavši četvrti poraz u ovoj regionalnoj ligi.

Đuro Đaković je krenuo u utakmicu bez Massambe, Toromana, Blajića i mladog Bakovića, igrača koji su u proteklom periodu imali problema s ozljedama. Na početku dosta pogrešaka i nakon 2:8 trener Krunoslav Krajnović je već u trećoj minuti bio primoran zatražiti time-out. Nakon odmora Brođani s Toromanom, a kasnije i mladim Bakovićem uspijevaju održavati tu razliku do kraja četvrtine (24:18). U nastavku Baković, Kljajić i Karlović već u prvoj minuti sustižu goste iz Izraela, ali Izraelci uzvraćaju serijom 21:4 za plus 18 (45:27). U tom periodu domaćin ima velikih problema s prevođenjem lopte i organizacijom napada. Pogotkom Sabaga s zvukom sirene gosti na poluvrijeme odlaze s visokih 58:38.

I u nastavku Gilboa pokazuje dominaciju na parketu. Sredinom treće četvrtine rezultat je 66:43, a igru pri tom rezultatu zbog manje povrede igru napušta Matej Kljajić koji se kasnije ipak vraća na parket. Trener domaćih je baš Kljajića prije par dana izdvojio kao jedinog koji je fit i nema problema s ozljedama. Matej je do tada postigao 11 poena i uz Batinu (15) može računati na koliko-toliko prolaznu ocjenu za svoj nastup. Do kraja utakmice gosti i s pola gasa upisuju pobjedu s velikom razlikom.

Trojac Toroman (16) – Batina (15) – Kljajić (11) su za Đurince dali više od 10 poena, a kod Izraelaca Jamar Smith je postigao 16, a Amit Simchon i Amit Katz po 14 poena.

Đuro Đaković u subotu dočekuje Dubrovnik, posljednjeplasiranu momčad A1 lige, a dobra je vijest da sljedeću utakmicu BIBL lige igraju u 2013. godini.

Đuro Đaković – BC Galil Gilboa 69:101 (18:24, 38:58, 54:77)

Đuro Đaković: Toromana 16, Batina 15, Kljaić 11, Baković 9, Šarlija 8, Marko Karlović 5, Matej Karlović 3, Šamija 2

Related Articles