Banić i Ukić se pridružuju hrvatskim kolonijama?

Array

Marko Banić je najavio odlazak iz Bilbao Basketa nakon sedam odigranih sezona. Naš 206 centimetara visoko krilo se odlučio na taj potez kao što neki izvori kažu, zbog novih izazova u košarkaškoj karijeri.

“Marko Banić je želja Žalgirisa, no imamo još zainteresiranih za njegove usluge” poručio je agent našeg košarkaša.

MVP Eurokupa iz 2010.godine je ove godine ubacivao u ACB ligi prosječno 11.6 poena uz 60 postotnu uspješnost, također je imao i 4 skoka u prosjeku. U Euroligi je malo podigao napadačku igru na 13.3 uz 62.5 % ubačaja iz igre, ostali segmenti igre su ostali skoro pa na istim brojkama kao u domaćoj ligi.

Jedino sigurno je da Banić neće karijeru nastaviti u ACB ligi jer imao klauzu u ugovoru koja brani odlazak u neki drugi španjolski klub. Glavni kandidat je Žalgiris u kojem od ranije igraju hrvatski košarkaši, Marko Popović i Mario Delaš.

Pošto se Žalgiris nada da će Banić potpisati zbog bivših kolega iz reprezentacije istu stvar je napravila i Unicaja, ali sa Rokom Ukićem.

Roko-Leni Ukić je također završio svoje igranje u turskom divu Fenerbahçeu. Međutim njemu je ugovor istekao , a službenu ponudu je primio od Unicaje iz Malage u kojoj osim 2 igrača (Hrvoje Perić i Luka Žorić) trenersku ulogu ima dojučerašnji trener Cibone, Jasmin Repeša. Repeša je bio trener Ukiću već u dva navrata, u Virtusu iz Bologne te dok je Repeša vodio reprezentaciju.

Naš trenutni reprezentativac je za Fener prosječno bilježio statistiku od 12 poena, 4 asistencije i 3 skoka.

Treba napomenuti kako Unicaja nije ponudila Ukiću ugovor sa ugovorom kao što je imao u Feneru, neko znatno manjim jer klub iz Malage nema buđet kao što ima turski div i ostali elitni klubovi u Euroligi.

Ostaje nam vidjeti hoće li to biti dovoljno za Roka i Marka ili će ipak tražiti ugovor sa što većom plaćom.

Related Articles