Bašić i Ćorić donijeli pobjedu Brokerima na Baldekinu

Vrijednosnice Osijek su u 11. kolu HT Premijer lige slavile 85:74 na Baldekinu, što je bio treći uzastopni poraz momčadi Edija Dželalije koji su sada na omjeru 5-6, dok su ‘Brokeri’ na 7-4. Podsjećamo, Šibenčani na pobjedu u svojoj dvorani čekaju još tamo od listopada, kada su svladali Škrljevo.

Zaostatak Šibenke nakon prvog poluvremena bio je još i podnošljiv uzimajući u obzir prikazano u prvih 20 minuta. Očajan šut, teško rudarenje za svaki koš, lopte ‘bačene u bunar’, nesporazumi u igri –  kada nakon svega toga imaš samo četiri poena minusa (30:34), moraš zadovoljan otići u svlačionicu. Sreća po narančaste pa ni Osječani nisu bili previše precizni, ali su ih i oni nadtrčali, domaćin je tek u skoku bio u prednosti (24/18).

Muke sa šutom po Šibenčane nastavile su se i na početku drugog dijela, pa su gosti po prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (30:40), a pred kraj treće četvrtine imali su i najvećih +14 (42:56, 44:58). Valja odati priznanje Funcutima koji su u tim trenucima s tribine dali dodatni poticaj Dželalijinim igračima, njihova pjesma nije prestajala, unatoč što se stvari na parketu nisu odvijale prema njihovim željama.