“BELECE” – ljetni kamp za djevojke uz obilje košarke!

Ljetni kamp “BELECE” je ženski međunarodni košarkaški kamp koji će se ovog ljeta održati na otoku Ugljanu. Prvi je to košarkaški kamp koji je svoj fokus usmjerio isključivo na djevojčice, a to nam otkriva i sam naziv kampa jer “BELECE”, kako nam otkriva Ana Vrsaljko, jedan od idejnih začetnika projekta, ima značenje – lijepe djevojčice.

Ženski međunarodni košarkaški kamp “BELECE” novonastali je projekt prijateljica Ane Vrsaljko i Anje Grgin Gikiewicz. Vrsaljko i Grgin Gikiewicz košarkašice su sa dugogodišnjim iskustvom stečenim igrajući u najboljim klubovima u Hrvatskoj, nastupima za reprezentaciju Hrvatske te igrajući u inozemnim klubovima.

Ana se košarkom počela baviti vrlo kasno, kako kaže, tek u sedmom razredu osnovne škole zahvaljujući starijem bratu…

“Brat je bio odličan, donosio je medalje doma i to me je strašno privuklo, stoga – zašto ne bi i ja probala!? Jako brzo sam napredovala, unutar tri godine treniranja došla sam do nastupa za seniorsku momčad Ženskog košarkaškog kluba Zadar, a sa 18 godina potpisala sam i svoj prvi pravi ugovor, onaj s tada vodećom momčadi lige – Jolly JBS. Iste godine osvojili smo Prvenstvo Hrvatske, igrale smo FIBA kup te Trokal ligu. Zatim sam provela tri godine kao članica Gospića s kojim sam tada osvojila i tri prvenstva te dva kupa, a igrale smo i Euroligu. Uslijedili su povratak u Jolly JBS te nastupi za Kvarner i ŽKK Šibenik, te inozemne klubove iz Španjolske i Češke.” – nakon dugih godina igranja, Ana se odlučila na povratak u Hrvatsku gdje je počela sa radom u KK Zara kao trener mlađih uzrasta te je nastavila s igranjem vikend utakmica s Ragusom iz Dubrovnika koja je trenutno bez poraza ove sezone.

Anja Grgin, rođena je Splićanka, koja se u košarku zaljubila na prvi pogled prateći oca Mrika na utakmicama Jugoplastike i reprezentacije Jugoslavije…

“Počela sam se baviti košarkom sa 9 godina u svome rodnom Splitu. Bila je to, logično, ljubav na prvi pogled jer sam pratila oca na utakmicama i treninzima Jugoplastike, ali i reprezentacije Jugoslavije. Sa 16 godina postala sam najboljim strijelcem A1 lige te je uslijedio odlazak u Jolly JBS s kojim sam osvajala prvenstvo i kup. Zatim sam otišla u KK Croatia Zagreb, kada je u tom klubu bila legendarna Razija Mujanović. Ostvarile smo tada i najveći uspjeh odlaskom na Final Four FIBA kupa te postale prvakinjama Hrvatske. Uslijedili su inozemni angažmani na Cipru te u Poljskoj.” – Anja se “umirovila” sa tek 24 godine kako bi se posvetila studiju Prava.

Ideja osnivanja kampa proizašla je iz toga što su se i same upoznale na takav način prije dugih 20 godina nakon kojih je urodilo jedno prelijepo prijateljstvo, a sad evo i suradnja. Stoga, Ana i Anja žele biti primjer novim naraštajima djevojčica. Ljetni kampovi uz obilje košarke također stvaraju prijateljstva i najljepše uspomene za cijeli život…

“Želimo napraviti promociju djevojčica jer postoje kampovi za dečke ili i za dečke i cure zajedno, dok samo za cure ne. Tako smo i došle do ideje. Kamp se zove “BELECE” što ima značenje – lijepe djevojčice. Želimo djeci omogućiti visok nivo treniranja uz zabavu i uživanje te im poslati primjer ljepote bavljenja sportom, a između ostaloga dobiješ i prijatelja za cijeli život.”

Kamp se održava na otoku Ugljanu, mirnom obiteljskom otoku idealnom za odmor i uživanje. Od grada Zadra udaljen je 25 minuta vožnje trajektom. Sudionice kampa boravit će u Hotelu Vila Stari Dvor, s dugogodišnjom tradicijom na otoku Ugljanu, na bazi punog pansiona 7 dana. Na raspolaganju su im dvokrevetne i trokrevetne sobe s klimatizacijom i besplatnim WiFi okruženjem. Za vrijeme trajanja kampa, djevojčice će imati hotel samo za sebe, bez prisustva drugih gostiju. Hotel se nalazi u predivnoj uvali Batalaža u neposrednoj blizini mora. Posebna pažnja će biti posvećena zdravoj prehrani i jelovnik će biti osmišljen od strane nutricionista. 

Treninzi će se odvijati u košarkaškoj dvorani Valentin Klarin i na vanjskim terenima. Curice će biti podijeljene u grupe od kojih će svaka raditi po osmišljenom posebnom programu. Smatramo da je uz košarku jako bitan segment i atletski dio tako da će se i pažnja posvetiti elementima pravilnog trčanja kao i razgibavanja i istezanja naravno sve pod stručnim vodstvom. Educirani treneri sa dugogodišnjim iskustvom bit će iz različitih zemalja sa vrsnim poznavanjem stranih jezika. Također imamo za naše curice gosta iznenađenja. Bogato ispunjeni cjelodnevni program garantira izniman napredak i dobru zabavu.

“Uz bogat sportski program, treninge, goste iznenađenja, trenere, što naše, što inozemne, upoznavati ćemo i različite kulture i jezike. Sama lokacija i sam otok su jako lijepi i mirni. Hotel je 40-godišnje tradicije smješten u samoj uvali te će biti zatvoren za druge goste. Cilj projekta je da se djeci omogući visok nivo treninga, međutim, želimo ih također vratiti u prošlost sa što više druženja, a što manje tehnologije. Na raspolaganju imamo i dvoranu koju ćemo koristiti samo u slučaju vremenskih neprilika. Želimo da djeca provode što više vremena na otvorenom i trenirati na prekrasnom terenu tik uz more!” 

Na kamp se mogu prijaviti djevojčice 2007.-2011. godište, a prijave možete izvršiti OVDJE.

“BELECE” možete zapratiti i na Instagramu, na idućem linku:  INSTAGRAM PROFIL.

 

Related Articles