Bender: Ako igramo našu igru, Španjolci nemaju šanse

Array

Nakon dva odigrana kola u skupini A gdje se natječu Hrvatska, Španjolska, Južna Koreja i Kanada, Hrvati i Španjolci imaju po dvije pobjede. Iako su obje ekipe osigurale prolaz u sljedeću fazu natjecanja izuzetno je bitno s kakvim će rezultatom završiti sutrašnji dvoboj zbog prijenosa bodova u drugi krug. Utakmicu sa Španjolcima najavio nam je reprezentativac Ivan Bender.

Prve dvije utakmice završili ste pobjedama, ono što se i očekivalo od vas. Možete li ukratko prokomentirati dosadašnji dio prvenstva?

“Prva utakmica protiv Koreje nije bila nimalo lagana za nas. To nam je bila prva utakmica na prvenstvu i bilo je dosta nervoze, posebno u prvom poluvremenu. Kasnije kad smo zaigrali čvršće došla je do izražaja naša kvaliteta i talenat. Danas protiv Kanade je bila relativno tvrda utakmica. I mi i oni smo dosta igrali zonu. Mislim da smo odigrali dobru obranu i dobro smo skakali i to je odlučilo današnji susret u našu korist.”

Pretpostavljam da je atmosfera u ekipi odlična zbog dvije vezane pobjede. Ima li zdravstvenih problema s obzirom na utakmice koje su svaki dan?

“Dobro pretpostavljate. Atmosfera je odlična, momci su stvarno super od prvog pa do zadnjeg i odlična smo klapa. Živimo kao jedno tijelo, a to je najbitnije na ovakvim prvenstvima. Što se tiče nekih zdravstvenih problema, sve je u redu, svi smo zdravi.”

Što očekujete od utakmice sa Španjolskom? Kako se spremate?

“Španjolci isto kao i mi imaju dvije pobjede. Sutra je utakmica za prvo mjesto u grupi i za prijenos bodova. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih, iako oni nisu za podcijeniti. Ako uđemo maksimalno koncentrirano i budemo igrali našu igru mislim da nemaju šanse. Svaku utakmicu pa tako i ovu idemo po pobjedu i nove bodove.”

Za kraj, Guillermo Hernangómez? Slovi kao najtalentiraniji Španjolski centar u zadnjih desetak godina. Što možete reći o njemu s obzirom na to da ćete sutra vjerojatno voditi bitku s njime?

“Iskreno neznan baš puno o njemu. Čuo sam po pričama da je dobar. Sutra na utakmici ćemo vidjeti kakav je.”

Momcima sutra sretno, a mi želimo da se pozlate Ivanove riječi. Utakmica je na rasporedu u 13:15, a kompletno izvješće odmah po završetku utakmice možete vidjeti na našem portalu.

Related Articles