Cibona u Eurokupu!

Array

Aktualni prvak Hrvatske i pobjednik kupa „Krešimira Ćosića“, zagrebačka Cibona, dobila je ULEB-ovu pozivnicu za nastup u Eurokupu sljedeće sezone te će uz Cedevitu biti drugi hrvatski predstavnik u tom, drugom po snazi, europskom natjecanju.

Vukovi će tako, uz regionalnu ABA ligu, igrati još jedno veliko natjecanje te će pokušati prekinuti crni niz poraza u Europi. Podsjetimo, u protekle tri sezone, Cibona bilježi negativan rekord od 22 uzastopna poraza u Euroligi i Eurokupu. Dobivanje pozivnice za nastup u Eurokupu znači dolazak na posudbu Darka Planinića iz redova izraelskog Maccabija, koji je uvjetovan upravo igranjem u Europi.

Vijestima iz Tornja dodajmo da je Cibona produžila ugovor s jednim od najboljih igrača prošle sezone, Amerikancem DJ Strawberryem. Kada se uzme u obzir da su ugovore već produžili Jerel Blassingame i Andrija Žižić, čini se da će Neven Spahija na raspolaganju imati respektabilnu momčad koja će sljedeće sezone igrati zapaženu ulogu, kako u ABA ligi, tako i u Eurokupu.

Po novom formatu natjecanja u Eurokupu, ukupno 48 klubova bit će raspoređeno u osam skupina po šest momčadi, a iz svake skupine tri najbolje momčadi ići će u drugi krug. Nadamo se da će u njemu biti oba hrvatska predstavnika, i Cibona i Cedevita.

Related Articles