Bešiktaš na korak od naslova

Array

Košarkaši Bešiktaša su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri meč lopte.

Ono što su propustili napraviti u trećoj utakmici, nisu i u četvrtoj. Domaći su košarkaši od prve pa sve do posljednje minute susreta bili dominantni i nisu dozvoljavali ozbiljnije rezultatsko približavanje košarkaša Efesa.

Prvu je četvrtinu Bešiktaš okončao s +6, a do poluvremena je već bilo +16. Efes je na poluvremenu imao svega 26 ubačenih koševa, a ni u nastavku se situacija po tom pitanju nije puno popravila.

Bešiktaš je dobio i treću dionicu s +8, te je u posljednju ušao s ogromnih 24 poena razlike. Tek tada su domaći igrači malo pustili nogu s pedale gasa i dozvolili Efesu da izbjegne potpunu katastrofu. Naime, u posljednjoj je četvrtini Efes ubacio 19 od svojih 55 poena.

Najefikasniji je u domaćim redovima s 23 poena bio David Hawkins, a njemu se sa 13 priključio Carlos Arroyo, odnosno sa po 12 Ersin Dagli i Mensah Bonsu. Kod gostiju su tek Kerem Gönlüm (12) i Saša Vujačić (10) bili dvocifreni.

Spomenimo i nesvakidašnji statistički podatak da je Bešiktaš nadskakao Efes 40-20 (15-4 u napadu).

Peta utakmica igra se kod Efesa 8. ovog mjeseca.

TBL doigravanje, finale, 4. utakmica:

Beşiktaş – Efes Anadolu 81-55 (3-1)

Related Articles