Ženska reprezentacija bez pobjede u Francuskoj

Array

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija je od 15.06. do 17.06. sudjelovala na pripremnom turiniru u Francuskoj gdje su uz istoimenog domaćina igrale protiv Kanade i Češke. Na kraju turnira upisale su tri poraza u isto toliko susreta

Hrvatska – Kanada 49:66
(Ivezić 5, Mišura 6, Mandir 7, Ciglar 3, Lelas 14, Slišković 9, Mazić 2, Karčić 3)

Prvi dan su naše cure natupale protiv Kanade. Osim prve četvritne u kojoj se igrala izjednačena košarka ostale tri četvrtine je na terenu postojala samo Kanada. Treba istaknuti da izbornik Stipe Bralić na ovoj utakmici nije koristio usluge Anđe Jelavić.

Francuska – Hrvatska 73:69
(Ivezić 5, Jelavić 4, Mišura, Mandir 15, Salopek 15, Lelas 10, Slišković 6, Karčić 2, Vrsaljko 12)

U drugom susretu protiv favoriziranog domaćina su Hrvatice pokazale odlični igru i izgublile sa samo 4 razlike. Valja istaknuti odličnu rolu Eme Salopek koja je postigla 15 poena. Uz nju su stanadrdno dobre bile i Sandra Mandir i Ana Lelas. Luca Ivanković će ostati upamčena po 5 osobnih pogrešaka u manje od pet minuta.

Češka – Hrvatska 77:69
(Ivezić 13, Jelavić 5, Mandir 13, Salopek 1, Perlić, Ciglar 6, Lelas 8, Slišković 7, Mazić 5, Vrsaljko 11)

Završnog dana turnira su naše cure odmjerile snage sa ekipom Češke. Po dobrom starom običaju prva četvrtina je protekla u dobroj igri da bi u sljedeće dvije Hrvatice odigrale ispod ssvoje razine i dopustile Čehinjama da se lagano odvoje na dvoznamenkastu razliku. Na kraju se samo malo ublažio rezultat .

Bez obzira što nas niti jedna momčad nije “rasturila“, ipak tri poraza zaredom ne ulijevaju optimizam uoči predolimpijskg turnira u Turskoj. Premda se očekivalo da će nas francuska selekcija pobijediti s najviše koševa razlike, to su nam na turniru uradile najvjerojatnije naše izravne konkurentice za odlazak na Olimpijske igre – Kanada. Dobro je biti optimist, ali realni optimist, ali ni malo neće biti lako izboriti odlazak u London. To su najbolje pokazale ove tri utakmice u Francuskoj. No, je li Bralić u Francuskoj okrenuo “pilu naopako” pokazat će uskoro Ankara.

Četvrta faza priprema slijedi u Slavonskom Brodu. Reprezentativke su se već vratile u Hrvatsku, i sada će pokušati u Slavoniji staviti glazuru na pripremno razdoblje kako bi u Ankaru 23. lipnja otputovale spremne za izboriti Olimpijske igre u Londonu.

Related Articles