Eurokup mijenja sustav natjecanja

Array

Na službenim stranicama EuroCupa, drugog natjecanja po snazi u Europi objavljene su izmjene u sustavu natjecanja za narednu sezonu.

Najavljene su dvije promjene, prva promjena se odnosi na ukidanje kvalifikacija za natjecanje. Po novom sustavu više neće biti kvalifikacija, već će 25 klubova direktno izboriti plasman, dok će preostalih sedam doći s kvalifikacijskog turnira za Euroligu, na kojem će sudjelovati osam momčadi. Pobjednik će popuniti Euroligu, a ostatak Eurocup.

Druga promjena odnosi se na ukidanje završnog turnira četiriju najboljih momčadi. Umjesto toga, igrat će se jedna utakmica finala na neutralnom terenu, dok će se polufinalni susreti igrati na dvije utakmice, uz domaćinstvo i gostovanje klubova koji će ih izboriti.

Potvrdu ovih promjena još treba potvrditi Euroleague Commercial Assets (ECA), vlasnici natjecanja na sastanku zakazanom 5. srpnja.

Podsjetimo od naših predstavnika kroz regionalnu ligu pravo na natjecanje izborila je zagrebačka Cibona, dok bi im društvo iz regije mogla praviti crnogorska Budućnost (ukoliko putem kvalifikacija ne izbore nastup u Euroligi) i beogradska Crvena Zvezda koja je zamijenila hercegovački Široki koji je odustao od natjecanja zbog manjka financijskih sredstava.

Related Articles