Bez Šarića i Hezonje U 19 reprezentacija bolja od U20 Crne Gore

Array

Nakon odrađenih treninga u Daruvaru, U19 reprezentacija Hrvatske je u Svetom Martinu odigrala prvu pripremnu utakmicu protiv godinu dana starije selekcije Crne Gore u kojoj je pobijedila rezultatom 63:54.

Za našu reprezentaciju nisu igrali Dario Šarić i Mario Hezonja. Dok je izostanak Šarića očekivan, vodstvo reprezentacije je sigurno zabrinuto zbog neigranja Hezonje. Hezonja je u Španjolskoj i prema dostupnim informacijama velika je vjerojatnost je da će propustiti Svjetsko Prvenstvo u Češkoj.

Podsjetimo, Hezonja posljednjih mjeseci vuče ozljedu stopala. Prvo je krajem ožujka napustio parket u prvenstvu Španjolske, a to se isto desilo sredinom svibnja na utakmici juniorske Eurolige. Ipak, budimo optimisti i nadajmo se oporavku naše mlade nade.

U slučaju izostanka igrača Barcelone, u reprezentaciju bi vjerojatno bio prebačen Domagoj Bošnjak koji je imao odlične učinke prošle sezone na Svjetskom U17 prvenstvu. Bošnjak planski nije s U19 reprezentacijom već je trebao proći kompletne pripreme s juniorskom selekcijom.


Hrvatska-Crna Gora 63:54 (18:12, 32:29, 53:40)

Hrvatska: Junaković 4, Gulam 3, Lebo 7, Bundović -, Demo, Brzoja (cap) 15 (5sk), Gabrić 15 (5sk), Hrkač 5, Bender 12 (5sk, 4osv.l), Zovko 4, Mustapić.
Crna Gora: Fatić 2, Kasalica 3, Pavićević 2, Musović 2, Vušović 3, Vrbica 10, Latković 9, Miković 4, Sredanović -, Nikolić -, Pavić 17, Pajović 2, Starovlah -.


U našoj reprezentaciji najučinkovitiji su bili kapetan Mislav Brzoja i Tomislav Gabrić s po 15 poena, a dvoznamenkasti je još bio Ivan Bender s 12 ubačaja.

Sutra iste momčadi na istom mjestu u 18 sati igraju drugu pripremnu utakmicu.

Related Articles