Kvarner 2010 i Cibona u finalu mlađekadetskog Prvenstva Hrvatske

Cibona i Kvarner 2010 su ostvarili uvjerljive pobjede nad Cedevitom i Vukovarom te će se sutra boriti za titulu mlađekadetskog prvaka Hrvatske. Cibosi su na krilima Antonia Jularića teže nego što pokazuje rezultat savladali Cedevitu dok je Kvarner 2010 odličnom igrom pobijedio Vukovarce koji su imali glasnu podršku punih tribina.

Prema danas prikazanom nezahvalno je prognozirati koja će momčad na kraju slaviti. Cibosi su prije ovog prvenstva slovili za glavnog favorita, ali nakon odlične predstave Kvarnera mnogi gledatelji u dvorani daju prednost Riječanima.

Završnicu Prvenstva Hrvatske, pred do kraja popunjenim tribinama i učesnicima na parketu,  otvorio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, a na svečanom otvaranju je bio nazočan i zamjenik župana Đorđe Ćurčić. Jedina zamjerka ide na neintoniranje Državne himne, iako je ona po Propozicijama Prvenstva Hrvatske sastavni dio ovog velikog događaja za mlade igrače.

Sve rezultate poluzavršnica i završnica Prvenstvu Hrvatske možete naći na phmladi.crosarka.com.

[rezultat id=559]

U ne baš kvalitetnoj utakmici Cedevita je pružila jak otpor gradskom rivalu. Cibona je vodila veliku većinu vremena, ali njihov današnji suparnik u polufinalu je držao rezultatski priključak sve do pred kraj utakmice.

Nakon minimalnog zaostatka u drugoj četvrtini Cedevita nije dobro odgovorila na presing i Cibona je serijom 11-0 otišla na 34:21. Cedevita se nakon toga oporavila i par puta je zaprijetila da će uvesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost, ali Antonio Jularić je u par navrata povukao Cibonu na sigurnu razliku i krajem trećeg dijela se već znao finalist.

Jularić je uz 25 poena upisao i 9 skokova i 6 ukradenih lopti, a dobru podršku je imao Krešimiru Nikiću koji je upisao dupli učinak (11p, 13sk). U sastavu Cedevite Leon Valenčak je bio najbolji s 16 koševa i 12 skokova.

[rezultat id=560]

Vukovar i Kvarner 2010 odigrali su utakmicu u fantastičnoj atmosferi. Prepune tribine bodrile su mlade Vukovarce tijekom cijele utakmice, ali na njihovu žalost Kvarner je večeras bio puno bolja, kvalitetnija i kompletnija momčad.

Vukovarci su dobro otvorili susret i do šeste minute prednost se izmjenjivala na jednu i drugu stranu. Tada su se igrači Ivice Ćubelića privikli na bučno navijanje domaćih navijača i izgleda da je i njih ponijela atmosfera da pruže odličnu partiju. Od tada Kvarner dominira i u obrani i napadu.

Na kraju prve četvrtine prednost iznosi deset poena, a nakon serije 14-0 na poluvremenu imaju visokih 20 koševa razlike (40:20). Vukovarci uspijevaju u trećem dijelu malo zaustaviti Kvarner, ali posljednjih deset minuta gosti dobivaju s 22-10 za konačnih 81:48.

Antonio Jordano, vođa pobjedničke ekipe, je bio najučinkovitiji s 22 poena, a Zvonimir Klasan i Dominik Brajdić su imali odličan statistički učinak. Klasan je upisao 19 poena i 24 skokova, a Brajdić je u tim rubrikama imao po 14.

Sutra u 15 sati za treće mjesto igraju Vukovar i Cedevita, a u 17 sati je na rasporedu finalna utakmica. LIVE score linkove potražite na donjem linku.