Biserka Petrović poručila Hezonji: Odazivaj se reprezentaciji poput Dražena

Array

Mario Hezonja je dolaskom u Portland izabrao broj 44, koji je nosio pokojni Dražen Petrović.

Dražen je najveći europski igrač svih vremena. Njegov se put nastavlja upravo sada. Ovo je posebno iskustvo za mene i drago mi je što mogu nastaviti ono što je on započeo”, rekao je Hezonja te izazvao reakciju Draženove majke Biserke.

Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podsjeti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftirao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. No ovim putem bih mu poručila kako bih željela da se Mario redovito odaziva u hrvatsku reprezentaciju kao što je to radio Dražen. Bilo bi lijepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kojem sportu reprezentacija svetinja, rekla je Biserka Petrović za tportal.

Dala je potom Hezonji još jedan savjet.

Pa sjetite se samo ljeta 1993. kada je Dražen, bez razmišljanja, s ozlijeđenim koljenom odlučio igrati u dresu Hrvatske kvalifikacije za Eurobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi niti pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu.”

Hezonja je inače od Neila Olsheyja, glavnog čovjeka košarkaških operacija u klubu, dobio lijepe riječi.

Mario je velik talent koji ima visok plafon mogućnosti i vrlo svijetlu budućnost. Imat će priliku odmah pridonijeti momčadi.

Hezonji je ovo peta NBA sezona, tri je igrao u Orlando Magicu i jednu u Knicksima.

Related Articles