Bivši Cibos ponovno u Hrvatskoj!

31-godišnji playmaker Karlo Vragović (Zagreb, 13.05.1989.) pristupio je Cedeviti Junior za koju će nastupati u doigravanju Prve hrvatske lige. Karlu je ovo povratak na hrvatske parkete nakon čak 9 godina izbivanja i branjenja boja inozemnih klubova u BiH, Italiji, Makedoniji, Turskoj, Rumunjskoj i Poljskoj.

“Zadnje što sam igrao je u Poljskoj, u Asseco Arka Gdinja. Krenuo sam u sezonu sa makedonskim Rabotnički, ali imao sam dogovor da mogu otići ako dobijem bolju ponudu i dobio sam je u Poljskoj iza Nove godine. Bilo je odlično, izborili smo opstanak u ligi što je bio cilj ove sezone. Zbog korona krize regularni dio prvenstva im je ranije završio a imam opciju i za sljedeću sezonu. Ljudi iz Cedevite Junior su me kontaktirali i na obostrano zadovoljstvo smo dogovorili suradnju u ovom play offu”, rekao je Karlo Vragović po dolasku u Dom košarke Cedevita. “Pratim košarku općenito a pratio sam i zbivanja u Hrvatskoj, i u HT Premijer ligi i u Prvoj ligi. Vidim da je Cedevita Junior bila uvjerljivo prva, da su dečki igrali jako dobro, da im je cilj ući u najviši rang a ja se nadam da ću im u tome pomoći. S nekima sam i igrao, sa Smajlagićem, sa Krstanovićem u Ciboni, eto opet ćemo biti suigrači. Znam i mlađe suigrače i držim da je ovdje veliki potencijal s jako dobrim mladim trenerom i vjerujete, nakon poziva nisam puno razmišljao o dolasku. Vjerujem da mogu pomoći sa svojim iskustvom da se ostvari cilj i uđe u HT Premijer ligu. Svaki play off ima neku svoju čar, svaka utakmica je zanimljiva i neizvjesna i nema opuštanja. U svaku utakmicu se ulazi oprezno i ozbiljno. Ja vjerujem u momčad i siguran sam da ako nas posluži zdravlje da će sve biti u redu.”

Karlo Vragović prve seniorske utakmice odigrao je za Dubravu još 2005. godine. 2010. ga je potpisala Cibona gdje se zadržao dvije sezone a igrao je Euroligu, 2012. dio sezone u Zadru. Novu sezonu je proveo nastupajući u ABA ligi za Široki a 2013./2014. za talijanski Montegranaro u Seriji A, pa Dubravu i opet Široki. Od 2014. dvije sezone bio je jedan od najboljih igrača u Makedoniji igrajući za Feni industries pa tri sezone za turski Bursaspor kao član startne petorke. 2019./2020. igra za Steauu Bukurešt a ove sezone nastupao je za Rabotnički Skopje i Arka Asseco. U ABA 2 je bio na prosjeku 9.8 koševa, 2 skoka i 5.5 asistencija, u poljskom prvenstvu u 9 susreta prosjek 9.3 koša, 2.4 skoka i 2.8 asistencija. U mladim danima bio je standardni član U-16, U-18 i U-20 hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima.

Related Articles