Blassingame: Prihvatio sam odličnu ponudu iz Hrvatske

Array

Jerel Blassingame danas je u vrhu svih košarkaških vijesti poljskih portala, kao izvor informacije o sigurnom prelasku ovoga američkog beka u Cibonu navode naš portal.

Blassingame je bio zvijezda Prokoma, ali i cijele poljske liga. On je prošle sezone predvodio svoju momčad do devete uzastopne titule prvaka Poljske.

“Odlazim jer je pravo vrijeme za promjenu okoline. Dobio sam odličnu ponudu iz Hrvatske koju sam prihvatio,” izjavio je Jerel za poljski Trojmiasto Sport.

Prokom se, slično kao i Cibona, nalazi u velikim financijskim problemima. Prije nekoliko tjedana iz kluba su dolazile najave o dovođenju još jednog ili dva igrača, ali posljednjih nekoliko dana situacija se drastično promijenila. Minus na računu primorao je upravu na odluku da se riješi nekog od igrača prema kojemu imaju najveće novčane obaveze. Izbor je pao na Blassingamea i Lukasza Koszareka, jedan od njih je višak.

“Obojica su ponuđena na tržištu, ali ponuda za Jerela iz zagrebačke Cibone došla je iznenađujuće brzo. Nismo očekivali takvo brzo rješenje,” rekao je jedan od agenata kluba.

Blassingame je izrazio želju da u poljskom Prokomu ostane do kraja sezone, ali u klubu su ga uvjerili kako to nema nikakvog smisla i da njihova financijska situacija to ne može podnijeti. Pored toga, ne vjeruju da bi u skoro vrijeme dobili drugu tako dobru ponudu.

Kako pišu na portalu, Amerikanac je prihvatio ponudu Cibone u kojoj će dobivati čak i veće novčane iznose nego što je primao u poljskom euroligašu. Naglašavaju da je Cibona u dramatičnoj situaciji, trebaju hitno spasiti sezonu i nisu u situaciji da se puno pogađaju.

Iz kluba nisu željeli davati komentare.

“U ovom trenutku nemamo ništa za reći. Kad budemo imali prave informacije, odmah ćemo ih podijeliti.”

Related Articles