Juniorska Euroliga: Ciboni poraz u produžetku

Array

Cibosi su izgubili i drugu utakmicu na turniru juniorske Eurolige, u produžetku su pokleknuli od latvijskog kluba VEF Rige. Ovu utakmicu je Josip Sesar, trener Vukova, pokušao dobiti bez izmjena. Početna petorka Marko ArapovićLovro MazalinBruno SkoknaDavid ŠkaraLuka Obrvan odigrali su skoro cijelu utakmicu.

Tek je u drugoj četvrtini nakratko na klupu povukao Obrvana kako bi mu dao savjet, a u samoj završnici zbog pet osobnih grešaka Arapovića, Mazalina i Škare po desetak sekundi utakmice dobili su Toni Kumanović i Nik Slavica.


Cibona – VEF Riga 107:110 (15:29, 49:50, 69:68, 92:92)

Arapović 37 (12 sk), Mazalin 33 (14 sk), Skokna 15, Škara 11, Obrvan 11


Kao i na jutrošnjoj utakmici Cibosi su krenuli odlično. U šestoj minuti smo imali prednost 18:3, a čak 11 poena je dao Skokna (1997). Krajem sljedeće je bilo i 27:9 i od tada kola Cibosa idu nizbrdo. Sesar i nakon +18 igra sa svojom najjačom petorkom što mu ipak nije pomoglo i Latvijci na krilima Davida Geksa smanjuju do poluvremena na minimalnu razliku.

U nastavku utakmice igra se koš za koš i niti jedna momčad se ne uspijeva odvojiti. U završnici regularnog dijela Zagrepčani preokreću rezultat i 34 sekunde do kraja koševima Mazalina odlaze na +3. U sljedećem napadu Geek tricom izjednačava na 92:92, a već pomalo umorni Mazalin propušta osigurati pobjedu promašivši obadva slobodna bacanja.

U produžetku teške noge i ruke čine svoje i na kraju mladići iz Rige slave drugu pobjedu na turniru sa realnim šansama da igraju u finalu. Početna petorka Cibone  je odigrala 222 minute, a ostatak momčadi samo tri. Pitanje je koliko sutra mogu naši mladi reprezentativci protiv puno starijih igrača Lietuvos Rytasa.

Utakmicu ćete moći od 17 sati pratiti uživo na SportoTV, a link na prijenos biti će objavljen na našoj Facebook stranici.

Arapović i Mazalin su imali impresivnu statistiku. Marko je postigao 37 koševa uz 12 skokova, a Lovro je ubacio 33, a upisao je i 14 skokova. U sastavu Rige odlični Geek je ubacio 34 poena, a imao je i sedam skokova i četiri asistencije.

Related Articles