Blijede i neprepoznatljive Hrvatice još jednom poražene

Array

I u posljednjem susretu u skupini “D” Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija je još jednom prikazala vrlo blijedu igru i sasvim zasluženo upisala još jedan poraz. Bolje su bile Čehinje rezultatom 74:68.


Hrvatska – Češka 68:74 (20:24, 32:37, 46:58)

Hrvatska: Slišković 13, Lelas 13, Mišura 11, Ivezić 10, Režan 8, Salopek 5, Benić 4, Ciglar 2, Jelavić 2, Bosilj, Ivanković,
Češka: Hindrakova 17, Zrustova 12, Bortelova 12, Peckova 9, Burgrova 8, Elhotova 6, Kulichova 6, Hanusova 2, Bartonova 2, Hejdova, Vyoralova,


Prva četvrtina započela je s izgubljenom loptom Hrvatske što će se do kraja prvog poluvremena pokazati kao nerješiva enigma za naše cure. No usprkos takvom početku naše reprezentativke su dobrom igrom u napadu malo po malo gradile svoju prednost u prvoj četvrtini. Nakon trice Emanuele Salopek ona je iznosila 15:10. No tada je uslijedila crna rupa u našoj igri gdje su naše protivnice opet uspijevale dominirati napadačkim skokom, a i u prvih deset minuta je Hrvatska izgubila čak šest lopti. To je sve dovelo do toga da s par kontra napada i drugih napada Čehinje na kraju prve četvrtine imaju prednost od 24:20.

U drugoj četvrtini se igralo na mahove iako napadački učinak ni jedne ni druge ekipe nije bio bog zna kakav. U jednom trenutku nakon koša Burgrove Čehinje su otišle na osam poena prednosti, no naše cure su s par uzastopnih poena do poluvremena se uspjele donekle vratiti u susret te se na veliki odmor otišlo rezultatom 37:32.

I onda opet početkom treće četvrtine opet isto, možemo ga nazvati Hrvatski sindrom. Dok su naše reprezentativke “spavale na terenu” Čehinje rade seriju 10-0 i odlaze na ogromnih petnaest razlike. Ovakav ulazak u drugo poluvrijeme se ponavlja i treba se zapitati zašto je to tako. Lopte su bile kao vrući krumpiri i ispadale iz ruku. Češka je s brzim kontra napadima uništavala našu obranu. Do kraja četvrtine se ništa nije promijenilo. Našim oružjem brzom igrom smo bili razbijeni.

No u jednom trenutku posljednje četvrtine se učinilo da možemo preokrenuti susret. Serijom 9-0 se približavamo na samo pet poena zaostatka da bi u sljedeća tri napada izgubili svaku koncepciju i brzinski pokušali pogoditi tri dalekometna ubačaja, ali to ni danas nije bilo uspješno jer šut opet nije služio. Tako smo Čehinjama dozvolili da još jednom odu na dvoznamenkastu prednost i rutinski nas pobjede te prenesu dva boda u iduću fazu.

U pobjedničkim redovima najbolje Katerina Hindrakova s 17 poena te Veronika BortelovaMichaela Zrustova s po 12 poena dok je kod Hrvatske jedina vrijedna spomena bila Iva Slišković koja je postigla 13 poena kao i Ana Lelas.

I naše cure su prošle u drugi krug, no ne prenose bodove što vrlo vjerojatno znači da će nam četvrtfinale biti nemoguća misija.

Related Articles