Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Split spremno dočekuje europsko sveučilišno prvenstvo

  U Splitu se u srpnju, točnije od 21. do 28. srpnja, održava europsko sveučilišno prvenstvo u košarci. Prvenstvo se održava pod okriljem European University Sports Associationa, vrhovne organizacije sveučilišnog sporta u Europi.

  Natjecanje je dobilo epitet najvećeg sportskog događaja u južnom dijelu Hrvatske i o njemu se govori kao uvertiri za europsku univerzijadu koja će se održati u Zagrebu i Rijeci 2016. godine.

  Što se tiče samog natjecanja koje se održava svako dvije godine, 16 ekipa će se natjecati u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji, a nastupaju ekipe koje su izborile nastup preko koeficijenata na međunarodnoj razini i preko nastupa na nacionalnim razinama.

  Hrvatska glavna uzdanica će biti domaćin, odnosno ekipa splitskog sveučilišta koja je inače poznata kao jedan od najuspješnijih sportskih studentskih kolektiva u Hrvatskoj općenito. Naime, prošle su godine osvojili srebrnu medalju na europskoj univerzijadi u Cordobi i ove stoga se smatraju jednim od favorita.

  Momčad je inače sastavljena od igrača koji ujedno igraju prvu i drugu košarkašku ligu pa su i očekivanja velika. Razvoju studentskog sporta u Hrvatskoj će pripomoći činjenica da će studenti koji se natječu biti smješteni u novootvorenom studentskom domu koji je napravljen po najvišim standardima.

  U promociji samog događaja pripomogli su i proslavljeni olimpijci poput Blanke Vlašić, Dina Rađe, Duje Draganje, Petra Metličića i Igora Boraske.

  Logično je da i mi sportaši i olimpijci damo podršku ovom događaju jer je studentski sport u mnogim zemljama vrh amaterskog sporta. Sjajno je što će grad Split tjedan dana živjeti u duhu sveučilišnog sporta i pozivam sve da dođu uživati u mladosti, ljepoti i sportu“, izjavio je proslavljeni veslač Igor Boraska.

  zadnje objave