Bogdanović vraćen u reprezentaciju nakon isprike

Array

Nakon što je primio pisanu ispriku kažnjenog reprezentativca, Bojana Bogdanovića, izbornik Jasmin Repeša nakon konzultacija sa stručnim stožerom i kapetanom Rokom Ukićem, odlučio je u reprezentaciju vratiti Bojana Bogdanovića. Podsjetimo, njega je prošli tjedan nakon noćnog izlaska u Osijeku i dolaska u hotel u ranim jutarnjim satima, izbacio iz reprezentacije jer je prekršio kućni red.

Pismo Bojana Bogdanovića izborniku Repeši:

Poštovani Izborniče,

Prije svega želio bih se iskreno ispričati svim hrvatskim građanima, ljubiteljima košarke, Hrvatskom košarkaškom savezu, Vama osobno, stručnom stožeru, a posebno svojim suigračima na izgredu koji sam napravio tijekom priprema i zbog kojeg sam s potpunim pravom izbačen iz reprezentacije. Iako mi to nije bila namjera, umjesto da pomognem vraćanju imidža reprezentacije na čemu Vi inzistirate, ja sam doveo do toga da se, umjesto o košarkaškim aspektima, piše i raspravlja o noćnom životu za vrijeme priprema. Posebno mi je žao što se mogao steći dojam da su to navike većine igrača što jednostavno nije istina. Nije u redu da se moje suigrače koji su u potpunosti podređeni reprezentaciji, kako na terenu, tako i u slobodno vrijeme, stavlja u kontekst moje gluposti.

Potpuno sam svjestan težine napravljenog izgreda i molim Vas da mi pružite drugu priliku. Ako mi dopustite da se pridružim reprezentaciji, obećavam da ću je iskoristiti i svojim radom i pristupom pokazati kako se radilo o trenutku slabosti, a ne o namjeri potcjenjivanja svoje reprezentacije i svojih suigrača. Potpuno sam svjestan da će u tom slučaju moje ponašanje biti pod posebnim povečalom i da bi me i najmanja pogreška mogla udaljiti s priprema, ali bi mi upravo to bio najveći poticaj kako bih svima pokazao koliko je velika moja želja da pomognem svojim suigračima kako bi zajedno odveli Hrvatsku na Eurobasket 2013 u Sloveniju.

Iskreno se nadam se da ćete prihvatiti moju ispriku i dopustiti mi da se vratim u reprezentaciju, a ja Vam obećavam da ću svojim radom i pristupom opravdati ukazano povjerenje.

Bojan Bogdanović

Related Articles