Subota, 12 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Bojan Bogdanović: Za NBA ligu ima vremena

  Danas je na redu drugi od tri najavljena intervjua s našim reprezentativcima. Nakon što smo seriju od tri intervjua otvorili majstorom za završnice neizvjesnih završnica, Antom Delašem, sada je na redu Bojan Bogdanović koji će uz Antu Tomića i kapetana Roka Ukića biti glavna napadačka snaga naše reprezentacije na EuroBasketu u Sloveniji.

  Poznato je svima da je Bojan ovoga ljeta skoro završio u Brooklyn Netsima, ali problemi oko odštete Fenerbahčeu, ali i dolazak najtrofejnijeg Europskog trenera, Željka Obradovića na klupu Fenerbahče Ulkera ipak su presudili da Bojan ostane u Istanbulu. Sigurni smo kako će uz trenera Obradovića, on, ali i Luka Žorić svoju igru dići na još jedan nivo više.

  Intervju s Bogdanovićem započeli smo pitanjem kako se uspio odmoriti od naporne sezone.

  “Uspio sam se odmoriti jer smo u Turskom prvenstvu rano ispali, već u četvrtfinalu, tako da sam imao puna dva mjeseca za odmor što nije bio slučaj u prethodnim sezonama. Stvarno sam odmoran i spreman došao na pripreme reprezentacije.”

  Mogao si postati novi igrač Brooklyn Netsa, po svemu sudeći jednim od kandidata za naslov. Gdje je zapelo, odšteta ili nešto drugo?

  “Zapelo je i oko odštete, ali i zato što je Obradović došao za trenera Fenerbahčea pa mi je bila želja ostati barem još godinu-dvije pod njegovom palicom i probati nešto osvojiti u Europi. Mislim da za NBA ligu ima još dosta vremena.”

  Fenerbahče se pojačao Bjelicom, Kleizom, Žorićem što znači da vjerojatno napadate sve trofeje s obzirom na pojačanja koja ste doveli.

  “Pa da, a prvenstveno zbog Željka mislim da ćemo napadati sve trofeje jer mislim da takav trener sam donosi trofeje i mislim da se ne bi upustio u taj projekt da nije imao garanciju da će biti potpisani tako dobri igrači kao što su Žorić, Kleiza i Bjelica. Mi smo i prošle godine sastavili dobru ekipu od vrhunskih igrača, ali na kraju nismo ništa osvojili. Nadam se da to neće biti slučaj i u narednoj sezoni i da ćemo se stvarno boriti za trofeje na svim frontama.”

  bogadnovic_intervju

  Dotakli smo se Brooklyna i upitali Bojana je li mu žao što neće biti u ekipi s igračima kao što su Pierce, Garnett, Williams.

  “Gledajte, sigurno da mi je žao, sigurno da bih volio da sam gore u takvoj momčadi od koje će pola igrača biti, kad se ostave igranja, u kući slavnih, ali kažem – ima još vremena. Tek su mi 24 godine tako da ima još vremena za otići u NBA i dokazivati se gore.“

  Koliko si zadovoljan sa svojom igrom u ovoj sezoni?

  “Ove sezone sam bio dosta zadovoljan sa svojom igrom, ali ostaje ta žal što ekipa nije igrala kako je trebala i kako je morala. Uloženi su bili veliki novci, velika imena su se dovela, a na kraju nismo ništa osvojili. Nekada nije ni bitno kako ti igraš kada završiš sva takmičenja rano kao što smo mi završili prošle sezone.“

  Željko Obradović, najtrofejniji trener u Europi, malo o njemu.

  “Mislim da ni ne treba puno pričati o njemu, znači najtrofejniji i najbolji europski trener koji je uzeo godinu dana pauze da se odmori od tih klupskih obaveza. Nadam se, mislim, ne nadam se nego znam da će mnogo toga promijeniti u klubu i da će njegovim dolaskom sve krenuti na bolje.“

  Jesi li već bio u nekom kontaktu s njim nakon što se saznalo da dolazi za trenera?

  “Čuo sam se dosta sa njim prije nego sam se odlučio hoću li ići u NBA ili ostati u Fenerbahčeu tako da je i to jedan od razloga zašto sam ostao ovdje.“

  Krenuli smo s pitanjima o reprezentaciji. Ti i Ante Tomić ste nositelji ove reprezentacije, koliko daleko možemo ako se sve poklopi?

  “Mislim da nas ima dosta koji možemo biti nositelji koji smo stvarno dobro igrali ove sezone u klubovima. Ako se sve poklopi, nadam se da ćemo ući u neku borbu, mislim glupo je najavljivati borbu za medalje jer najavljujemo to već ne znam ni ja koliko godina pa ništa nismo ostvarili, ali eto, nadam se bar da ćemo ući u to četvrtfinale, a onda što Bog da. Mislim da možemo igrati sa svima na jednu utakmicu.”

  Malo o našim protivnicima u početnoj skupini Eurobasketa?

  “Španjolska – favorit prvenstva po meni uz Francusku. Što se tiče Slovenaca, domaći teren, mislim da će biti prepuno njihovih navijača, ali mislim da imamo kvalitetniju momčad od njih i da ih možemo pobijediti. Ako želimo ući u četvrtfinale, moramo skinuti ili Španjolsku ili Slovence da prenesemo bodove u narednu fazu jer ako ne prenesemo bit će jako teško pošto se križamo sa stvarno jako dobrim reprezentacijama. Mislim na to ako Poljsku, Gruziju i Češku dobijemo kako smo i planirali.”

  Za kraj smo se dotakli jednog škakljivog pitanja za Bojana, o prošlogodišnjem incidentu kada ga je izbornik Repeša na kratko udaljio iz reprezentacije uoči početka kvalifikacija za Eurobasket. Jeste li sve izgladili s izbornikom?

  “Jesmo, već prvi dan kada sam se vratio izgladili smo to, tako da nema više nikakvih problema između mene i izbornika”, uz osmijeh će za kraj naš najubojitiji šuter koji odmoran i spreman čeka Eurobasket u Sloveniji.

  zadnje objave