Naznake boljih vremena pred Cibonom

Array

Nakon predstavljanja novog Upravnog odbora, pred novinare su u petak izašli predsjednik Cibone Aleksandar Petrović i Ivan Artuković, član Uprave Francka d.d. i član UO Cibone, te iznijeli planove za budućnost.

Uvjeren sam da će novi Upravni odbor, koji smo na moje veliko zadovoljstvo formirali isključivo iz redova realnog sektora, osigurati financijsku sigurnost Kluba u periodu koji je pred nama. Na prvom zajedničkom sastanku već smo razgovarali o reustroju Kluba i budućim planovima koji će se svakako temeljiti na racionalnom trošenju te ulaganju u razvoj mladih talenata od kojih neki već sada pokazuju ogroman potencijal“, izjavio je Aco u samom uvodu.

Ulaganje u mlade talente iz vlastitog pogona prijeko je potrebno Ciboni jer financijska situacija neće biti bajna ni naredne sezone. Dugovi su veliki pa nije realno očekivati brzi rasplet te situacije. Vukovi će tako sljedeće sezone na rapolaganju imati 430.000 eura što će biti najmanje u povijesti kluba.

To je budžet za deset igrača, a dvojicu ćemo priključiti iz našeg juniorskog pogona. U tih deset sigurno će biti jedan kvalitetan Amerikanac. Da ne bude zabune, dug Cibone je velik i mi ćemo ga postupno vraćati, možda čak dvije godine. To ne znači da nećemo već sljedeće sezone napasti mjesto u ABA ligi koje omogućava igranje u Europskom kupu“, nadodao je i nastavio kako će se dugovanja prema sadašnjim igračima podmiriti do 1. kolovoza.

Sponzorski dodatak imenu

O tome ozbiljno razmišljamo. U ovom trenutku ne znam koliko bismo novca tražili za dodatno ime, ali sigurno je da to ime neće biti Franck. Želim u skorije vrijeme od Cibone ponovno stvoriti prepoznatljiv brend, želim da klub financijski bude stabilan. Nakon dugo vremena sam optimist i još ću jednom ponoviti da je ovo bio veliki tjedan za Cibonu“, izjavio je Petrović.

Za kraj je ponovio kako im sada preostaje samo jedan jedini cilj, a to je biti među prva tri u Ligi za prvaka kako bi osigurali igranje u regionalnoj ABA ligi i sljedeće sezone.

Related Articles